310
Η ομάδα της ΕΜΑΚ είναι έτοιμη για αναχώρηση | Τwitter.com/pyrosvestiki

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αναχωρεί για τη Βηρυτό

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 11:31
Η ομάδα της ΕΜΑΚ είναι έτοιμη για αναχώρηση
|Τwitter.com/pyrosvestiki

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ αναχωρεί για τη Βηρυτό

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 11:31

Με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα αναχωρήσει από την Ελευσίνα για το Λίβανο κλιμάκιο 12 ατόμων της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στις έρευνες στα ερείπια της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η ομάδα αποτελείται από 12 πυροσβέστες, έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα με ειδικό εξοπλισμό.

Το κλιμάκιο αναμένει προς ώρας το σήμα από τις Αρχές του Λιβάνου.

Στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή τραγωδία στον Λίβανο. «Επιτρέψτε μου να κάνω μία σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση ξεκινώντας με τα θερμά μου συλλυπητήρια και τις σκέψεις μου στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου και ειδικά της Βηρυτού μετά από αυτή την τραγική έκρηξη την οποία όλοι είδαμε χθες.

» Σε συνεννόηση και με τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ήδη απογειώνεται άμεσα το πρώτο C130 με άντρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ καθώς οι πρώτες ανάγκες, όπως μας ζητήθηκαν από τους Λιβανέζους, αφορούν ανθρώπινο δυναμικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

» Και βέβαια είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με πρόσθετο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς φαντάζομαι ότι όσο θα περνάνε οι ώρες και οι μέρες θα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας που χτύπησε τον Λίβανο», ανέφερε

Χθες Τρίτη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε στείλει μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στον Λιβάνο.

Επιπλέον, τα θερμά του συλλυπητήρια στον λαό του Λιβάνου απηύθυνε «εκ μέρους του ελληνικού λαού» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Περί τους 100 ανθρώπους σκοτώθηκαν και πάνω από 4.000 τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένα στο λιμάνι της Βηρυτού χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε απευθύνει έκκληση στις «φίλες χώρες» να βοηθήσουν τη χώρα. Βρετανία, Γαλλία και Ιράν είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...