202
Ο 48χρονος άνδρας από το Καμερούν που εξαναγκάστηκε να αποβιβαστεί | LamiaReport

Λαμία: Επιβάτες πέταξαν έξω από το τρένο μετανάστη γιατί νόμιζαν ότι πάσχει από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:44
Ο 48χρονος άνδρας από το Καμερούν που εξαναγκάστηκε να αποβιβαστεί
|LamiaReport

Λαμία: Επιβάτες πέταξαν έξω από το τρένο μετανάστη γιατί νόμιζαν ότι πάσχει από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 10:44

Ρατσιστικό περιστατικό με θύμα 48χρονο νόμιμο μετανάστη από το Καμερούν σημειώθηκε την Τρίτη στη Λαμία, όταν επιβάτες τρένου τον πέταξαν έξω γιατί πίστευαν ότι έχει κορονοϊό.

Ο άνδρας πέρασε από έλεγχο του εισιτηρίου του στην αμαξοστοιχία Αθήνας – Θεσσαλονίκης, αλλά δείχνοντας τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε ότι έχει ένα στο οποίο αναφέρεται ότι έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τρένο. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας φοβήθηκαν μάλιστα ότι θα τον λιντσάρουν.

Ο άνδρας από το Καμερούν είπε στο LamiaReport ότι ο ελεγκτής του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό, το Λιανοκλάδι. Παράλληλα, ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Από το Λιανοκλάδι ασθενοφόρο μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος. Το χαρτί που έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, ήταν τελικά από τον περασμένο Μάιο…

Ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.

Τελικά, με τις ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Στασινού, εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς ένας επιβάτης της αποβιβάστηκε και εστάλη με το ζόρι για εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...