345
|

ΚΙΣ: Προσβλητικός ο Αλεξανδρής για το «εβραϊκό αίμα» του Μπλατ – να ζητήσει συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 18:27

ΚΙΣ: Προσβλητικός ο Αλεξανδρής για το «εβραϊκό αίμα» του Μπλατ – να ζητήσει συγγνώμη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 18:27

Την παρέμβαση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου προκάλεσαν οι απαράδεκτες και κραυγαλέα ρατσιστικές δηλώσεις του προπονητή μπάσκετ Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για το «εβραϊκό αίμα» του προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ.

Η συνέντευξη είχε δημοσιευτεί στις 15 Μαρτίου σε αθλητική ιστοσελίδα και σε αυτήν υπήρχε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση που έκανε ο κ. Μπλατ μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο με την Αρμάνι ότι δεν γνώριζε για την απόφαση της διοίκησης του ΟΣΦΠ να αποσύρει (εδώ) την ομάδα από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό:

«Πιστεύω ότι ο Μπλατ γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χτεσινός αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραίικο αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε».

Η απίστευτη τοποθέτηση του κ. Αλεξανδρή προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβούλιου Ελλάδος που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητά από τον έλληνα τεχνικό να ζητήσει συγγνώμη.

«Σε μια περίοδο που διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες οργανώνουν εκστρατείες κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αναφορές που καλλιεργούν και οξύνουν τον φανατισμό και το μίσος στα γήπεδα», υπογραμμίζει εξάλλου το ΚΙΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣ:

«Οι δηλώσεις του γνωστού πρώην καλαθοσφαιριστή και προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, με αναφορά στο “εβραϊκό του αίμα” ως στοιχείο που υποδηλώνει ότι “ψεύδεται” (!) προσβάλλει πρώτα απ’ όλα τον ελληνικό αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα που σκοπό έχει να ενώνει τους λαούς και όχι να τους διχάζει.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση του Ελληνικού Εβραϊσμού γιατί η δήλωση αυτή εμπεριέχει τα πλέον ποταπά αντισημιτικά στερεότυπα που διαιωνίζουν το μίσος κατά των Εβραίων.

Ελπίζουμε ότι τα αντανακλαστικά του κόσμου του αθλητισμού θα λειτουργήσουν και θα αποδοκιμάσουν με σαφήνεια τέτοιου είδους απαράδεκτες δηλώσεις, ο δε κ. Αλεξανδρής θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα ζητήσει συγνώμη.

Σε μια περίοδο που διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες οργανώνουν εκστρατείες κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αναφορές που καλλιεργούν και οξύνουν τον φανατισμό και το μίσος στα γήπεδα.

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...