406
| Facebook/Spiros Karanikolas

ΚΙΝΑΛ: Ο Καρανικόλας εγκατέλειψε τη Φώφη για χάρη του Ανδρέα Λοβέρδου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 15:52

ΚΙΝΑΛ: Ο Καρανικόλας εγκατέλειψε τη Φώφη για χάρη του Ανδρέα Λοβέρδου

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 15:52

Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Κοινοβουλευτικού Εργου του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλε τη Δευτέρα ο Σπύρος Καρανικόλας, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη του για την αρχηγία του κόμματος στον Ανδρέα Λοβέρδο, στη μάχη απέναντι στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Καστανίδη.

Ο κ. Καρανικόλας θεωρείται από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς του ΚΙΝΑΛ –στις εκλογές για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την άνοιξη του 2019 είχε καταταγεί 22ος, πάνω από πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ πίσω από τα λεγόμενα «μωρά της Φώφης», τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και τον Παύλο Χρηστίδη.

Εβγαινε συχνά στα κανάλια, αλλά τελευταία είχε υποβαθμιστεί –όταν από αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ είχε μετακινηθεί στη θέση του εκπροσώπου Κοινοβουλευτικού Εργου (ό,τι και αν σημαίνει αυτό)– στο πλαίσιο των αλλαγών του «πρωινού καφέ» που αποφάσισε η κυρία Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν βέβαια εκείνη που τον είχε αναδείξει σε νευραλγικές θέσεις, αλλά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Δευτέρας, θέλησε να παρουσιαστεί και ως αυτόφωτος πολιτικός του χώρου: υπενθύμισε ότι στις εκλογές του 2019 είχε βγει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας (πήρε 2.881 σταυρούς, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε 5.736).

«Δεν είμαι αχάριστος, ούτε αλήσμων απέναντί της, αλλά αυτή την στιγμή χρειάζεται πολιτική αλλαγή», είπε ο κ. Καρανικόλας για τη σχέση του με την κυρία Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον κ. Λοβέρδο.

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο κ. Καρανικόλας είχε αναφέρει:

«Τα τελευταία πέντε χρόνια τίμησα με μαχητικότητα, αυταπάρνηση και αφοσίωση την εμπιστοσύνη της προέδρου και της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς.

Με δεδομένες όμως τις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής και για λόγους προσωπικής εντιμότητας και συνέπειας, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του εκπροσώπου του Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής.

Στις σημερινές ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες για το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας, ενώνω τις δυνάμεις μου στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Η πολύτιμη εμπειρία του, ο εκσυγχρονιστικός του λόγος και κυρίως η ιδεολογική και πολιτική ταύτισή μου με τον Ανδρέα, με οδηγούν, μετά από ώριμη σκέψη, στην απόφαση συμπόρευσης μαζί του.

Σε ότι με αφορά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε, την επόμενη ημέρα των εκλογών, να ανταποκριθούμε όλοι μαζί, με ενότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες αυτής της της ιστορικής παράταξης, καθώς και στις ανάγκες και στις αγωνίες των πολιτών για ένα ισχυρό, μεταρρυθμιστικό, πατριωτικό και σύγχρονο ΠΑΣΟΚ, που θα πρωταγωνιστεί και πάλι για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...