281
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατάθεση με αντιφάσεις από τον Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 21:20
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατάθεση με αντιφάσεις από τον Παπαγγελόπουλο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 21:20

Σε αντιφάσεις υπέπεσε στην κατάθεσή του στην προανακριτική ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έσπευσε να ανακαλέσει και να ζητήσει διακοπή.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κκ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή και Παπασταύρου.

Ωστόσο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του επισήμαναν ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Επειτα ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε ασθενή μνήμη και ανακάλεσε.

Προέβη όμως και σε άλλον ένα ισχυρισμό, όπως αναφέρει το liberal.gr. Είπε ότι συναντήθηκε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά και εκεί ο πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να τον πιέσει, του ζήτησε να βοηθήσει τον Παπασταύρου μέσω της Ελένης Τουλουπάκη. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όπως το πότε έγινε η συνάντηση.

Τα μέλη της επιτροπής του υπενθύμισαν ότι η εισαγγελέας ανέλαβε την υπόθεση το 2017. Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε τότε ότι την εποχή εκείνη η κυρία Τουλουπάκη ήταν βοηθός του εισαγγελέα Αθανασίου, αλλά στη συνεχεία άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ φέρονται να του υπενθύμισαν πως η Ελένη Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον Σεπτέμβριο του 2015. «Δεν θυμάμαι», είπε τελικά και ζήτησε λίγο αργότερα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά την συνομιλία μεταξύ του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ο κ. Παπαγελόπουλος ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας για να τους εξηγήσει τι έχει πει στο ηχητικό.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν στοχοποίησε ποτέ τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας πάντως στη θέση του ότι δεν έβαλε στο στόχαστρό του τη σύζυγο του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...