303
Η Μερλίνα σε παλαιότερη φωτογραφία με τους ravenmasters του Πύργου του Λονδίνου | REUTERS

Κακός οιωνός για την Ελισάβετ: Χάσαμε το κοράκι!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 09:00
Η Μερλίνα σε παλαιότερη φωτογραφία με τους ravenmasters του Πύργου του Λονδίνου
|REUTERS

Κακός οιωνός για την Ελισάβετ: Χάσαμε το κοράκι!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 09:00

Η προφητεία από τον 17ο αιώνα το λέει όσο καθαρά μπορεί να το πει μια προφητεία: Οταν τα κοράκια φύγουν από τον Πύργο του Λονδίνου, το κτίσμα θα καταρρεύσει και μαζί του το βασίλειο.

Μήπως θα πρέπει να ανησυχεί η Βρετανία τώρα που χάθηκε η Μερλίνα, η «βασίλισσα» των κορακιών στον Πύργο;

Η συγκυρία δεν είναι καθόλου καλή, αν αναλογιστούμε πόσα έγιναν πέρυσι και πόσα έρχονται στο κοντινό μέλλον. Η πανδημία, το τρικυμιώδες Brexit και η χαλάρωση των δεσμών μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνουν ένα δύσκολο μέλλον. Δεν είναι περίεργο που κάποιοι ανασύρουν προφητείες και οιωνούς.

Η Μερλίνα με φόντο τον Πύργο του Λονδίνου (Copyright HISTORIC ROYAL PALACES)

Από τον Δεκέμβριο ο άνθρωπος που επιτηρεί τα κοράκια (ναι, υπάρχει και ravenmaster) είχε διαπιστώσει ότι η Μερλίνα είχε χαθεί. Δεν φαινόταν από την αρχή ανησυχητικό, γράφουν οι New York Times, γιατί και άλλες φορές είχε εγκαταλείψει τον πύργο.

Ωστόσο από τότε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, οπότε και οι υπεύθυνοι το πήραν απόφαση. Η Μερλίνα χάθηκε για πάντα…

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα μένουν μόνο έξι κοράκια – η Τζούμπιλι, ο Χάρις, ο Γκριπ, ο Ρόκι, η Εριν και η Πόπι. Η προφητεία λέγεται ότι θα εκπληρωθεί όταν τα κοράκια θα είναι λιγότερα από έξι. Ο… κορακάρχης έχει φροντίσει να έχει και αναπληρωματικό – έτσι δεν γίνεται εξάλλου με την κληρονομική διαδοχή σε κάθε βασίλειο που σέβεται τον εαυτό του;

Πουλιά πανέξυπνα και με τον τρόπο τους κοινωνικά, τα κοράκια αισθάνονταν ανία όταν πέρυσι η πανδημία  περιόρισε κατά πολύ τους τουρίστες. Τα αποφάγια που τους τάιζαν οι άνθρωποι τούς έλειψαν όπως και η επαφή με τους επισκέπτες, στους οποίος έδιναν το δικό τους σόου με μιμήσεις.

Λέγεται μάλιστα ότι ένα από αυτά είχε καλημερίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν όταν τον είδε το 2007 κατά την επίσκεψή του προς κατάπληξη του ρώσου προέδρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...