278
Μία γυναίκα με μάσκα στη Ρώμη, όπου οι διεξάγονται οι αγώνες του Euro | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 10:15
Μία γυναίκα με μάσκα στη Ρώμη, όπου οι διεξάγονται οι αγώνες του Euro
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 10:15

Μετά τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Δανία, ήρθε η σειρά της Ιταλίας να καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ιταλία, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία, θα σταματήσει τη Δευτέρα, στις 28 Ιουνίου, την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Από την 28η Ιουνίου θα βάλουμε τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», ανήγγειλε μέσω Facebook ο Σπεράντσα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα έχει εφαρμογή στις «λευκές ζώνες», όπου η εξάπλωση του ιού έχει μειωθεί περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει σε όλη τη χώρα, πλην της μικρής Κοιλάδας Αόστα στα βόρεια.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιτροπή έκρινε ότι η μάσκα δεν απαιτείται πλέον να φοριέται υποχρεωτικά στις «λευκές» περιοχές, αλλά πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμη σε περίπτωση κινδύνου εξαιτίας συναθροίσεων.

Στις 28 Ιουνίου, όλες οι περιφέρειες της Ιταλίας αναμένεται να είναι «λευκές», κατά τις προβλέψεις των ειδικών.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας κατέγραψε 21 θανάτους και 495 κρούσματα. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 127.291 θάνατοι και 4,25 εκατ. κρούσματα, στη χώρα των 60 εκατ. κατοίκων, ενώ έχει πλέον εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ηλικίας 12 ετών και άνω με 46 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους συζητείται και στη Γερμανία, με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να δηλώνει ότι αναμένεται να συμβεί σταδιακά, ξεκινώντας από περιοχές με χαμηλούς δείκτες κρουσμάτων. Κάποιοι ειδικοί, πάντως, είναι πιο επιφυλακτικοί, τονίζοντας τον κίνδυνο από τη μετάλλαξη Δέλτα, που έχει προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...