151
Πολίτες με μάσκα στο Παρίσι | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Και η Γαλλία ετοιμάζεται να καταργήσει τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 19:10
Πολίτες με μάσκα στο Παρίσι
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Και η Γαλλία ετοιμάζεται να καταργήσει τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 19:10

Η Γαλλία ετοιμάζεται να μπει και αυτή στην ομάδα των χωρών που καταργούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ και τα κρούσματα μειώνονται και το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά κανονικά.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισήμανε ότι το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αίρεται από αύριο Πέμπτη, με ορισμένες εξαιρέσεις. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους και στα στάδια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, θα τερματιστεί στις 20 Ιουνίου, δέκα ημέρες νωρίτερα από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο, δήλωσε ακόμη ο Ζαν Καστέξ. Ενδεικτικά, την Τρίτη ήταν 3.200, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Αύγουστο του 2020.

Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως περίπου 35 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δηλαδή λίγο περισσότεροι από το μισό του πληθυσμού στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...