580
Διαχωριστικά από πλέξιγκλας σε παραλίες και εστιατόρια σχεδιάζουν οι Ιταλοί για το καλοκαίρι | Corriere della Serra/CreativeProtagon

Καλοκαίρι α λα ιταλικά: Παραπετάσματα και κουβούκλια από πλεξιγκλάς στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 14:43
Διαχωριστικά από πλέξιγκλας σε παραλίες και εστιατόρια σχεδιάζουν οι Ιταλοί για το καλοκαίρι
|Corriere della Serra/CreativeProtagon

Καλοκαίρι α λα ιταλικά: Παραπετάσματα και κουβούκλια από πλεξιγκλάς στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 14:43

Με 20.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, με τέτοια καταστροφική προοπτική για την οικονομία, αλλά ένα άγχος των Ιταλών είναι πώς θα παραθερίσουν –η ζωή συνεχίζεται που λένε και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι μια αισιόδοξη νότα.

Οταν, μάλιστα, λένε οι Ιταλοί ότι παραθερίζουν, δεν εννοούν τόσο τις βουτιές και τα μακροβούτια όσο την ηλιοθεραπεία. Λογικό δεν είναι να σκέφτονται από τώρα πώς θα οργανώσουν την προσέλευση στις παραλίες τους; Ας πούμε ότι είναι.

Η λύση των παραπετασμάτων ή των κουβουκλίων από πλεξιγκλάς μεταξύ των σεζ λονγκ και μεταξύ των ομπρελών θαλάσσης προκρίνεται από τους ειδικούς, με την παρότρυνση αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών όπως είναι η υφυπουργός Τουρισμού Λορέντσα Μπονακόρσι και η υφυπουργός Υγείας Σάντρα Τζάμπα. Η πρώτη είπε ότι εργάζεται ήδη πάνω στο θέμα του παραθερισμού και η δεύτερη ότι είναι εφικτός ο προγραμματισμός των διακοπών. Τα νέα δεδομένα, πάντως, της προαναφερθείσης γειτνιάσεως θα καθοριστούν με νόμο ή με κάποιο ειδικό διάταγμα.

Μακέτα που δείχνει πώς ενδεχομένως θα είναι οι ιταλικές παραλίες το εφετινό καλοκαίρι. Βέβαια δεν δείχνει και αν τα ξενοδοχεία (δεξιά) θα είναι ανοιχτά

Προς το παρόν μία εταιρεία από τη Μόντενα είχε την καινοτόμο ιδέα να φυτέψει στις παραλίες φράχτες από πλεξιγκλάς μεταξύ των καθισμάτων των λουομένων, μεταξύ των ομπρελών τους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης μεταξύ των πλευρών του τραπεζιού ενός ζευγαριού ή μιας παρέας. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες ακτών ή εστιατορίων που ήδη ενδιαφέρθηκαν για αυτή τη λύση. Η λύση αυτή εγγυάται την ασφάλεια, λέει στη Repubblica ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ιδέα.

Οι διαστάσεις του κουβουκλίου απομόνωσης του ζευγαριού είναι καλές. Η θερμοκρασία που θα αναπτύσσεται από το ζεμάτισμα του πλεξιγκλάς στην παραλία, όχι και τόσο

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει διαφανή κουτιά με τοίχους από πλεξιγκλάς και αλουμίνιο σε μια παραλία στης Ριβέρα Ρομανιόλα. Τα μεγέθη των κουτιών τώρα είναι ενδεικτικά, το ύψος, το πλάτος, το μήκος, καθώς «μπορούμε να επιτύχουμε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα μας ζητηθεί – ήδη έχουμε παραγγελίες από εταιρείες εκμετάλλευσης ακτών και εστιατόρια».

Ολα καλά. Αν εκτός από κρασί θελήσω να πιω και νερό, τι γίνεται;

Η ιταλική εφημερίδα σχολιάζει ότι αυτό το καλοκαίρι πρέπει οι Ιταλοί να ξεχάσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, ότι καλύτερα είναι να διαλέξουν μία ακτή κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Ολα αυτά ενώ είναι αβέβαιο πότε και αν θα ανοίξουν και πάλι τα ξενοδοχεία και τα οργανωμένα παραθεριστικά καταλύματα. Πιθανολογεί και τα μέτρα που θα ισχύσουν στις παραλίες: οι ομπρέλες θα στήνονται σε απόσταση 10 μέτρων η μία από την άλλη, δεν θα ανοίξουν οι «παιδικές χαρές», στα μπαράκια θα επιτρέπεται μόνο το ντελίβερι και το beach service και όχι η λειτουργία με θαμώνες.

Η περιφέρεια της Λιγουρίας, πάντως, με πρωτεύουσα την Γένοβα, έδωσε τη Μ. Τετάρτη το «πράσινο φως» για τα καθιερωμένα, ετήσια έργα καθαρισμού και ανακαίνισης των οργανωμένων πλαζ, ενόψει της θερινής περιόδου.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai , σε σχετικό της ρεπορτάζ, διερωτάται αν οι οργανωμένες πλαζ θα μπορέσουν, όντως, να ξανανοίξουν και με ποιες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θέτει και κάποια επιπλέον ερωτήματα.

Παραδείγματος χάρη, αν θα πρέπει να φορούν οι λουόμενοι προστατευτικές μάσκες και πώς θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η απόσταση ασφαλείας, ιδίως στην περίπτωση των παιδιών που έχουν ανάγκη να τρέξουν και να παίξουν στην παραλία. Το αν οι οργανωμένες πλαζ θα ανοίξουν τελικά τις πύλες τους, θα εξαρτηθεί, πάντως, από την πορεία μείωσης των κρουσμάτων του ιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...