612
Ανήσυχος ο Φλάβιο Μπριατόρε σε πρόσφατη φωτογραφία | REUTERS

Ιταλία: Με Covid-19 και ο αρνητής του κορονοϊού Φλάβιο Μπριατόρε

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 08:00
Ανήσυχος ο Φλάβιο Μπριατόρε σε πρόσφατη φωτογραφία
|REUTERS

Ιταλία: Με Covid-19 και ο αρνητής του κορονοϊού Φλάβιο Μπριατόρε

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 08:00

Δεν ήταν μόνο τα πάρτι στις βίλες της Μυκόνου εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού αυτόν τον Αύγουστο. Το ίδιο συνέβη και στη Σαρδηνία και μάλιστα σε κλαμπ του διάσημου στο τζετ-σετ Φλάβιο Μπριατόρε, πρώην γενικού διευθυντή των ομάδων της Φόρμουλα1 Benetton και Renault

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αναφορές του ιταλικού Τύπου, ο Μπριατόρε διακομίσθηκε την Δευτέρα με πυρετό και κόπωση στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19.

Είχαν προηγηθεί 60 άτομα στο προσωπικό του κλαμπ Billionaire στο Πόρτο Τσέρβο, στη Σαρδηνία, που επίσης βρέθηκαν θετικοί.

Είναι τόσα πολλά τα κρούσματα στη Σαρδηνία, που οι ιταλικές αρχές θα βάλουν ειδικά πλοία για να μεταφέρουν τους ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να μην μολύνουν άλλους επιβάτες.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον 70χρονο Ιταλό, το περιοδικό Espresso αναφέρει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή, όμως σημειώνει ότι δεν βρίσκεται στην εντατική. Του δόθηκε ένα ειδικό δωμάτιο για να είναι μόνος του, το οποίο δεν προορίζεται για ασθενείς με κορονοϊό, κάτι που «προκάλεσε ανησυχία σε προσωπικό και άλλους ασθενείς».

Οπως γράφουν οι Times, οι συνεργάτες του δήλωσαν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και ότι ο ίδιος θέλει να ευχαριστήσει όσους έστειλαν τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε με τον ισπανό οδηγό Φερνάντο Αλόνσο, το 2018 / EPA

Πριν διαγνωστεί ο ίδιος με κορονοϊό, είχε επιτεθεί επανειλημμένα στην κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για το κλείσιμο του κλαμπ του.

Τμήμα του εσωτερικού του κλαμπ Billionaire / Facebook

Περίπου 60 μέλη του προσωπικού του κλαμπ βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, καθώς υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ, ενώ ο ίδιος ο Μπριατόρε μετείχε πρόσφατα σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα διάσημων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή της Μπολόνια, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος αναρρώνει από λευχαιμία και βρέθηκε θετικός στην COVID-19.

Με τις ιταλικές αρχές να πιέζουν για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, τα οποία πρόσφατα έγιναν κύρια πηγή νέων κρουσμάτων, ο Μπριατόρε εξέφρασε τον θυμό του για τέτοιες ενέργειες.

Με την τότε σύζυγό του, πρώην μοντέλο, Ελισαμπέτα Γκρεγκοράτσι, στο φεστιβάλ των Καννών, το 2014 / EPA

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, πριν εκδηλώσει συμπτώματα, σε ανάρτησή του στο Facebook επιτέθηκε στον τοπικό δήμαρχο, που έδωσε εντολή να κλείσει το κλαμπ, και έγραψε: «Η καρδιά μου θρηνεί βλέποντας μια οικονομία να “σφάζεται” από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους».

Ο ίδιος ανέβασε επίσης ένα βίντεο από συνάντησή του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις 12 Αυγούστου στη Σαρδηνία, στην οποία δεν φορούσαν μάσκες ούτε κρατούσαν απόσταση ασφαλείας.

Ο Μπριατόρε, βρίσκεται στα χέρια του καλού του φίλου στο νοσοκομείο, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, ο οποίος είναι επικεφαλής των αναισθησιολόγων και της ΜΕΘ στο Σαν Ραφαέλε. Ο συγκεκριμένος γιατρός όμως, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες, έχει δηλώσει ότι ο κορονοϊός πλέον δεν είναι επικίνδυνος.

Πριν λίγες ημέρες, ο Μπριατόρε, ανέβασε τις δηλώσεις του φίλου του με το σχόλιο, ότι «κάποιοι εσκεμμένα τρομοκρατούν τη χώρα», κάνοντας επίθεση στους λοιμωξιολόγους της κυβερνητικής επιτροπής και στις αρχές που έκλεισαν το κλαμπ του. «Ο κορονοϊός είναι η ασφάλεια ζωής αυτής της κυβέρνησης. Αφήστε μας να εργαστούμε!», έγραψε.

Πάρτι στο κλαμπ Billionaire  / Facebook

Ο Μπριατόρε, κατά καιρούς συνοδός διάσημων μοντέλων, όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Χάιντι Κλουμ, ήταν γενικός διευθυντής της ομάδας της Φόρμουλα 1 της Benetton τη δεκαετία του ’90 και συνιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ πανηγυρίζει το πρώτο του πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1, το 1994, στους ώμους του Φλάβιο Μπριατόρε (δεξιά) / EPA

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...