• Δεν το λες και έκπληξη: Ο Καρανίκας λέει ότι ο Πολάκης είναι θύμα της «υποκριτικής ευπρέπειας» κάποιων στον ΣΥΡΙΖΑ

    Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος –ο Ντίνος, όχι ο Νάσος– στον «Ατσίδα» του Δαλιανίδη, είπε να παρέμβει και ο Νίκος Καρανίκας, άλλοτε σύμβουλος του Πρωθυπουργού, όταν το συγκεκριμένο αξίωμα κατείχε ο Αλέξης Τσίπρας, και νυν απλό κομματικό στέλεχος.

     

    Ο κ. Καρανίκας απάντησε στο κείμενο της «Ομπρέλας» κατά των προτάσεων Τσίπρα για το συνέδριο, αλλά και σε άλλο κείμενο, στο οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλλαν το bullying του συστήματος Παύλου Πολάκη στον Νίκο Φίλη.

     

    Σε ανάρτησή του την Κυριακή, ο κ. Καρανίκας απαίτησε:

     

    «α) Να σταματήσουν κάποια μέλη του κόμματος υπό τη σκιά οποιασδήποτε ομπρέλας να υπονομεύουν τις κινήσεις και τις προτάσεις του προέδρου για διευρυμένη συμμετοχική δημοκρατία και εκλογή όλων των οργάνων από τη βάση, στο όνομα μιας ξεπερασμένης γραφειοκρατικής ταυτότητας.

     

    και β) Να σταματήσουν κάποια μέλη που στο όνομα της κυρίαρχης υποκριτικής ευπρέπειας να ταυτίζονται με τη ΝΔ- ΚΙΝΑΛ κάνοντας επίθεση στον σύντροφο Παύλο Πολάκη, στον οποιονδήποτε σύντροφο Πολάκη».

     

    Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε ποια θα είναι η πραγματική μάχη στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: θα είναι ένα κόμμα του κ. Πολάκη (όχι τόσο πια του Αλέξη Τσίπρα αλλά του κ. Πολάκη) ή ένα κόμμα άλλο.

  • Τηλεοπτικό θέαμα από Μαρκόπουλο - Ζαχαριάδη: «Είσαι ψεύτης» - «μη γίνεσαι Πολάκης»

     

    Αν μιλήσουμε με όρους αθλητικού ρεπορτάζ, αυτή είναι η «άγρια ομορφιά της πολιτικής». Ηταν μια από τις συζητήσεις «που φέρνουν τον κόσμο στις κάλπες». Οχι και πολύς πολιτικός πολιτισμός, αλλά δεν είναι το ζητούμενο: ένας βουλευτής της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέφεραν αυτό που λέμε «θέαμα».

     

    Ολα έγιναν το πρωί της Δευτέρας στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σήμερα» των Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου. Καλεσμένοι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής.

     

    H τελευταία δεν συμμετείχε στον καβγά, άφησε τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν όλη τη δόξα. Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε στην τραγωδία στο Μάτι, με αφορμή το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε το σχέδιο ανάπλασης των πυρόπληκτων περιοχών της ανατ. Αττικής.

     

    Ακολούθησε ο διάλογος:

     

    Ζαχαριάδης: Μαρκόπουλε, άκου εδώ.

    Μαρκόπουλος: Ζήτησε ο Τσίπρας συγγνώμη για το Μάτι; Και μετά μας λένε θα έρθει ο Τσίπρας να κυβερνήσει;

    Ζαχαριάδης: Βέβαια ζήτησε, αλλά είσαι ψεύτης.

    Μαρκόπουλος: Είσαι θρασύς, εσύ και το κόμμα σου που δεν έχετε ζητήσει μία συγγνώμη. Θρασύτατοι είστε.

    Ζαχαριάδης: Είναι οι χειρότεροι τυμβωρύχοι. Εγώ δεν μπορώ να έρχομαι έτσι να συζητώ. Είσαι ψεύτης.

    Μαρκόπουλος: Θράσος έχει ο Τσίπρας. Κώστα, έχετε πολιτικό θράσος!

    Ζαχαριάδης: Σταμάτα λίγο! Μιλάω, ρε παιδί μου! Μα, μιλάω! Μπορώ να μιλήσω ή να φύγω;

    Μαρκόπουλος: Δεν είμαι «ρε»! Μη γίνεσαι Πολάκης, πρόσεξέ το! Ήσουν σοβαρός, μη γίνεσαι Πολάκης. Είχα να το λέω ότι ο Ζαχαριάδης είναι σοβαρός. Τι έχεις πάθει; Πολακίζεις. Ζητώ συγγνώμη που τον βρίζω…

     

    Αλλά επειδή άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το βλέπεις, υπάρχει και το βίντεο (περίπου στο 11.20, απολαύστε υπεύθυνα)

  • Από την κυβέρνηση Τσίπρα στην ΤτΕ του Στουρνάρα ο Γιώργος Χουλιαράκης

    Τον θυμάστε τον Γιώργο Χουλιαράκη; Τον οικονομολόγο που επί Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσει τους Θεσμούς ότι έχουμε μια κάποια σοβαρότητα ως κράτος και έπειτα, επί δεύτερης κυβέρνησης Τσίπρα, έγινε για μια τετραετία αν. υπουργός Οικονομικών;

     

    Το 2019 δεν έβαλε υποψηφιότητα, προτίμησε να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα, αλλά τώρα επιστρέφει στο οικοσύστημα της ελληνικής οικονομίας, υπό την σκέπην μάλιστα του «μισητού» για τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στουρνάρα: ο κ. Χουλιαράκης αποδέχτηκε την πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου –άραγε τώρα για την Κουμουνδούρου ο κ. Στουρνάρας παραμένει κακός;

     

    Εγραψε σχετικά ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής»:

     

    «Είναι μια αμοιβαία προσωπική εκτίμηση που κρατάει χρόνια αυτή μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του Γιώργου Χουλιαράκη. Ενθυμούμαι ότι και το 2015 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την πρόσληψη του φερέλπιδος, πλην σιωπηλού, οικονομολόγου ως συμβούλου στην ΤτΕ, αλλά τελικώς εκείνος προτίμησε τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), για να πέσει στη συνέχεια στα “βαθιά νερά” των μνημονιακών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και ακολούθως να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Τώρα όμως ο κ. Χουλιαράκης αποδέχθηκε τη νέα πρόταση του κ. Στουρνάρα και αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στην ΤτΕ. Η πρόταση έγινε δεκτή ομοφώνως από το ΔΣ της ΤτΕ και θέλω να ελπίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σηκώσουν διάφοροι αντάρτικο. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι και μέλος του νεοπαγούς think tank που συνέστησε ο Αλέξης Τσίπρας».




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53