291
Ο Αντονι Φάουτσι μιλά σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ενώ τον παρακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στις 29 Απριλίου | Reuters

ΗΠΑ: Σε καραντίνα ο Αντονι Φάουτσι και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2020, 14:33
Ο Αντονι Φάουτσι μιλά σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ενώ τον παρακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στις 29 Απριλίου
|Reuters

ΗΠΑ: Σε καραντίνα ο Αντονι Φάουτσι και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2020, 14:33

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα του κορονοϊού σε άτομα από το προσωπικό του Λευκού Οίκου και τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών, τέθηκαν σε καραντίνα ο Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης και ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ένας θαλαμηπόλος του Ντόναλντ Τραμπ, η βοηθός της Ιβάνκα Τραμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και 11 πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Για τον Φάουτσι, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, όμως βρέθηκε κοντά σε άτομα θετικά στον ιό στον Λευκό Οίκο.

Ο 68χρονος Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), «θα τηλεργαστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες» μετά από μια «έκθεση χαμηλού κινδύνου» την Τετάρτη σε ένα άτομο στο Λευκό Οίκο που είχε την ασθένεια, ανέφερε η Washington Post.

Ο 60χρονος Στίβεν Χαν, επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για μερικές εβδομάδες, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που ήταν θετικός στον SARS-CoV-2.

Ο Χαν πραγματοποίησε αμέσως διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της FDA.

«Oπως έγραψε ο γιατρός Χαν σε σημείωμα προς το προσωπικό σήμερα, ήρθε πρόσφατα σε επαφή με ένα άτομο που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, τώρα βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο εκπρόσωπος της FDA.

Σύμφωνα με το Politico, ο Χαν είχε έρθει σε επαφή με την Κέιτι Μίλερ, εκπρόσωπο Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Μίλερ, σύζυγος του συμβούλου του προέδρου σε θέματα μετανάστευσης Στίβεν Μίλερ, διαγνώστηκε με τον κορονοϊό την Παρασκευή, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η διάγνωση της Μίλερ αποκαλύφθηκε από τον Τραμπ σε συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...