671
Η Νάταλι Κρίστοφερ πήγαινε συχνά για πεζοπορία, τρέξιμο και αναρρίχηση, όπου και αν βρισκόταν | Facebook

Ικαρία: Τι συνέβη στα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Νάταλι Κρίστοφερ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 11:14
Η Νάταλι Κρίστοφερ πήγαινε συχνά για πεζοπορία, τρέξιμο και αναρρίχηση, όπου και αν βρισκόταν
|Facebook

Ικαρία: Τι συνέβη στα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της Νάταλι Κρίστοφερ

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2019, 11:14

Η αυτοψία και νεκροψία του ιατροδικαστή αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για τα τελευταία αγωνιώδη δευτερόλεπτα της ζωής της 34χρονης βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ.

Τα τελευταία, αγωνιώδη, δραματικά δευτερόλεπτα της ζωής τής 34χρονης βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ αποτυπώθηκαν στα όσα περιέγραψε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης μετά την πολύωρη αυτοψία που διενήργησε στη χαράδρα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η τουρίστρια.

Οπως αναφέρει η Λία Νεσφυγέ στα «ΝΕΑ», ο έμπειρος ιατροδικαστής αποδίδει την αιτία του θανάτου της σε πτώση από ύψος, προσθέτοντας ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Η σορός της άτυχης γυναίκας παρέμεινε όλη νύχτα στη χαράδρα προκειμένου να μη χαθεί κανένα στοιχείο και η αυτοψία να γίνει με ακρίβεια ακολουθώντας το επιστημονικό πρωτόκολλο.

Ο Νίκος Καρακούκης έφθασε από την Αθήνα στην Ικαρία και μαζί με κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας εξέτασε τη σορό και έκανε αυτοψία.

Ο ιατροδικαστής δήλωσε: «Μετά την αυτοψία του χώρου όπου βρέθηκε η σορός αλλά και εξετάζοντας μακροσκοπικά τη σορό, όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος. Είναι πολλά τα ευρήματα και από την αυτοψία του χώρου και από την εξωτερική επισκόπηση της σορού». Στοιχεία που, όπως πρόσθεσε, συνάδουν με πτώση από ύψος.

Αστυνομία, πυροσβεστική, διασώστες και εθελοντές πήραν μέρος στις έρευνες. Εδώ, η περιοχή όπου σκοτώθηκε η Νάταλι Κρίστοφερ – FOTO-IKAROS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ/Intime News

Ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η γυναίκα σύρθηκε στο έδαφος εν ζωή. «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες, υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος».

Ο ιατροδικαστής επισήμανε ήταν ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας ήταν ακαριαίος. Η σορός της 34χρονης θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για περαιτέρω έρευνα και ενδεχομένως για να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις.

Πώς συνέβη το μοιραίο

Μια σειρά από ολέθριες συμπτώσεις οδήγησε στην τραγωδία, λίγες ώρες πριν η άτυχη τουρίστρια και ο κύπριος σύντροφός της θα αναχωρούσαν από το νησί για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Το πρωί, η 34χρονη φόρεσε τα αθλητικά της και πήγε για τζόγκινγκ, όπως συνήθιζε να κάνει, καθώς είχε πάθος με τον αθλητισμό. Σκόπευε μάλιστα, μετά το τρέξιμο και την πεζοπορία, να πάει για μπάνιο.

Η απόφασή της όμως να πάει για τρέξιμο στάθηκε μοιραία και οδήγησε στο φρικτό, όπως όλα δείχνουν, δυστύχημα.

Μόλις είχε διανύσει ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει με τον σύντροφό της, όταν συνέβη η τραγωδία. Αρμόδιοι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η 34χρονη βρέθηκε σε δύσβατο σημείο, όπου πιθανότατα γλίστρησε ή παραπάτησε. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να σωθεί, κρατήθηκε από έναν βράχο, ο οποίος όμως αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό. Επεσε στη χαράδρα βάθους είκοσι μέτρων. Πάνω στο πόδι της έπεσε ένα κομμάτι από τον βράχο που αποκολλήθηκε. Από την πτώση, όπως περιγράφουν οι εθελοντές, έσπασε η οθόνη του κινητού της.

Η Νάταλι ήταν πολύ άτυχη καθώς το σημείο είναι δύσβατο, με απότομα βράχια, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ειδικά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει αναρρίχηση ή καταρρίχηση, θα πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Επιπλέον στη βαθιά χαράδρα με δυσκολία δίνει σήμα το κινητό. Σε περίπτωση που η κοπέλα τραυματιζόταν, δεν θα μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια.

Σπίτια στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρή η επιστήμονας – FOTO-IKAROS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ/Intime News

Μια άλλη συγκινητική πτυχή που ανέδειξε η τραγωδία είναι η ευαισθητοποίηση των εθελοντών και η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι του νησιού να συνδράμουν στις έρευνες.

Η Ικαρία διαθέτει, όπως αποδείχθηκε, ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα εθελοντών, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών με επικεφαλής τον Μιχάλη Χριστοδούλου.

Η κινητοποίησή τους στην επιχείρηση αναζήτησης – διάσωσης ήταν άμεση και συντονισμένη. Οι διασώστες, χωρισμένοι σε ομάδες, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συμμετείχαν στις έρευνες. Επιπλέον ζήτησαν βοήθεια από την ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδας, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με 50 έως 100 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Ενας εθελοντής μάλιστα, βοήθησε στις έρευνες με το δικό του drone. Επιχειρηματίες του νησιού προσέφεραν νερό και τρόφιμα στις δύο εθελοντικές ομάδες.

Συγκινημένος από τη βοήθεια που προσέφεραν, ο σύντροφος της αστροφυσικού σε διαδικτυακή ανάρτηση ανέφερε σε έναν από τους εθελοντές: «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές, πυροσβέστες… Ευχαριστώ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...