200
Ο Κάρλος Γκον ήταν ένα από τα κορυφαία ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία | REUTERS/Regis Duvignau/File Photo

Ιαπωνία: Για ψευδή στοιχεία στις δηλώσεις εισοδήματος κατηγορείται ο Γκον

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 10:29
Ο Κάρλος Γκον ήταν ένα από τα κορυφαία ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία
|REUTERS/Regis Duvignau/File Photo

Ιαπωνία: Για ψευδή στοιχεία στις δηλώσεις εισοδήματος κατηγορείται ο Γκον

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 10:29

Η εισαγγελία του Τόκιο απήγγειλε τη Δευτέρα κατηγορίες στον Κάρλος Γκον για δήλωση ψευδών στοιχείων στις Αρχές επί πέντε έτη (2010-215) σχετικά με τα εισοδήματά του από τη Nissan, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Παράλληλα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατάθηκε η προφυλάκιση του Γκον βάσει νέων υποψιών για υποβάθμιση των εισοδημάτων που δήλωσε στις Αρχές για την περίοδο 2015-2018.

Αυτό σημαίνει ότι η προφυλάκιση πιθανόν παρατείνεται ως τις 30 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί σήμερα Δευτέρα με την παρέλευση του ορίου, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Γκοσν έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης στην Nissan ως επιχειρηματική οντότητα, καθώς η εισαγγελία του Τόκιο έκρινε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία φέρει επίσης ευθύνη, καθώς αυτή παρέδιδε τις επίμαχες δηλώσεις εισοδήματος στους αρμόδιους φορείς.

Ο 64χρονος Γκον, με καταγωγή από τη Βραζιλία, είναι ο αρχιτέκτονας της επιχειρηματικής συμμαχίας Renault-Nissan η οποία από το 2016 επεκτάθηκε με τη συμμετοχή της Mitsubishi. Πιστώνεται ακόμη με την επαναφορά της Nissan από μια δύσκολη θέση που απειλούσε το μέλλον της.

Μετά τη σύλληψή του πριν από τρεις εβδομάδες και οι δύο ιαπωνικές εταιρείες απομάκρυναν τον Γκον από τα διοικητικά τους συμβούλια, κάτι που δεν έχει πράξει η Renault η οποία δηλώνει ότι τον στηρίζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...