325
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνονται να συγχρονίζουν τα ρολόγια τους στη συνάντηση των G20, στην Οζάκα | REUTERS

Η Μέρκελ πάσχει από νευρολογική νόσο, υποστηρίζει δυτική υπηρεσία αντικατασκοπείας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 16:28
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνονται να συγχρονίζουν τα ρολόγια τους στη συνάντηση των G20, στην Οζάκα
|REUTERS

Η Μέρκελ πάσχει από νευρολογική νόσο, υποστηρίζει δυτική υπηρεσία αντικατασκοπείας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 16:28

Η Ανγκελα Μέρκελ πάσχει από μία νευρολογική νόσο για αυτό και εμφανίζεται να τρέμει, σύμφωνα με υπηρεσία αντικατασκοπείας κάποιας δυτικής χώρας, που δεν κατονομάζεται, από την γερμανική εφημερίδα Bild.

Η 64χρονη καγκελάριος επέμεινε ότι «είναι καλά», απαντώντας σε εύλογες ερωτήσεις δημοσιογράφων, την Παρασκευή και το Σάββατο, στην Οζάκα της Ιαπωνίας, χωρίς λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις.

Η Bild ανέφερε ότι ξένες υπηρεσίες αντικατασκοπείας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα της Μέρκελ, τα οποία φυλάσσονται σε στρατιωτική ιατρική βάση της Γερμανίας. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι μία υπηρεσία έχει καταλήξει στη διαπίστωση ότι πρόκειται για πρόβλημα νευρολογικής φύσης, όρος που περικλείει μία σειρά από ασθένειες, όπως ορθοστατικός τρόμος ή Πάρκινσον.

Η καγκελάριος Μέρκελ  είχε θεαθεί να τρέμει στις 18 Ιουνίου κατά την υποδοχή του προέδρου της Ουκρανίας στο Βερολίνο και την Πέμπτη 27 Ιουνίου κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο, σε κλειστό χώρο. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα εξαφανίστηκε μόλις άρχισε να περπατά, κάτι που συνάδει με τα συμπτώματα του ορθοστατικού τρόμου.

Το περιβάλλον της καγκελαρίου προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη λέγοντας ότι το πρώτο περιστατικό οφείλεται στη μεγάλη κατανάλωση καφέ και καθόλου νερού, μία ημέρα με πολύ ζέστη, ενώ το δεύτερο περιστατικό ήταν ψυχοσωματικό και οφείλεται στον φόβο της Μέρκελ ότι θα επαναληφθεί το τρέμουλο.

Στα χέρια της Μέρκελ στρέφεται η προσοχή των φωτορεπόρτερ, των συνομιλητών της αλλά και του γερμανικού κοινού

Οπως αναφέρουν οι Times, παραδοσιακά, οι Γερμανοί σέβονται την ιδιωτική ζωή των ηγετών τους, ιδίως θέματα υγείας, όμως τώρα αρχίζουν να ζητούν απαντήσεις και αναρωτιούνται αν η Μέρκελ καταφέρει να φέρει σε πέρας τη θητεία της, που λήγει το 2021.

Ο Νίκο Φράιντ, σχολιαστής της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, σημείωσε, ότι η Μέρκελ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να παραμείνει στη θέση της μέχρι τότε. «Περιμένουμε να δείξει σεβασμό στους πολίτες, όπως η ίδια περιμένει από τους πολίτες να δείξουν σεβασμό στο θέμα της υγείας της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...