597
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η Χίλαρι γνώριζε από πριν τις ερωτήσεις των debates. Η ίδια, πάντως, δηλώνει αθώα για τα emails | REUTERS/Brian Snyder

Πήγε η Χίλαρι με «σκονάκι» στο debate;

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2016, 22:12
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η Χίλαρι γνώριζε από πριν τις ερωτήσεις των debates. Η ίδια, πάντως, δηλώνει αθώα για τα emails
|REUTERS/Brian Snyder

Πήγε η Χίλαρι με «σκονάκι» στο debate;

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2016, 22:12

Ενα δημοσίευμα της Washington Post έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στο θέμα τoυ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον. Στα πρόσφατα emails από την εκστρατεία της Χίλαρι που διέρρευσε το WikiLeaks, φαίνεται ότι η Ντόνα Μπραζίλ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργάτης του CNN, γνώριζε και τροφοδοτούσε τη Χίλαρι με πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις ερωτήσεις που θα δεχόταν σε debates.

Οπως έγινε γνωστό αργότερα, στον απόηχο της αποκάλυψης, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε σιωπηρά τη συνεργασία του με την Μπραζίλ, κάνοντας δεκτή την παραίτησή της στις 14 Οκτωβρίου. Η ίδια από την πλευρά της σχολίασε στο Twitter ότι οι αποκαλύψεις ανταποκρίνονται στις προθέσεις των Ρώσων και ότι «αυτό είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν να κάνουν οι Ρώσοι και το πετυχαίνουν».

Σε ένα από τα email που διέρρευσαν φαίνεται ότι η συνεργάτιδα του CNN έδινε λεπτομέρειες στο επιτελείο της Κλίντον για το τι θα κληθούν να συζητήσουν σε debate του CNN που έγινε στις 6 Μαρτίου.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο όταν κατηγορούσε τη Χίλαρι Κλίντον πως είχε στην κατοχή της κάποιες ερωτήσεις από το debate νωρίτερα για να τις προετοιμάσει.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επί μακρόν στην απόφαση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να ενημερώσει την Παρασκευή το Κογκρέσο ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα που ενδεχομένως να σχετίζονται με την έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον.

«Ο διευθυντής Κόμεϊ επέδειξε μεγάλο θάρρος» είπε, αν και τον Ιούλιο τον είχε επικρίνει δριμύτατα επειδή είχε αποφασίσει να μη συνεχίσει την έρευνά του σε βάρος της Κλίντον. «Πραγματικά διαφωνούσα μαζί του, δεν ήμουν υποστηρικτής του. Όμως, ανέκτησε την τιμή του με αυτό που έκανε», πρόσθεσε.

Τα νέα μηνύματα, που θα εξεταστούν για να καθοριστεί αν με αυτά μπορεί να τροποποιηθούν τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Αντονι Ουάινερ και της Χιούμα Αμπεντίν, μιας στενής συνεργάτιδας της Κλίντον. Ο Ουάινερ ήταν υπό διερεύνηση για μια άλλη υπόθεση, για μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε σε μια ανήλικη.

«Ευχαριστώ, Χιούμα, καλή δουλειά. Ευχαριστώ, Αντονι Ουάινερ», κατέληξε ο Τραμπ.

Το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτήν την αναμέτρηση ανακοινώνοντας την Παρασκευή την επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πολιτικού των Δημοκρατικών.

Ο Κόμεϊ, πάντως, μέχρι τώρα, δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κάποιος εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.

Χίλαρι Κλίντον για email: «Δεν υπάρχει υπόθεση – Είμαι αθώα»

Σε έντονη ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Οχάιο η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία. Ξεκινώντας την ομιλία της, η άλλοτε «πρώτη κυρία» και υπουργός, εμφανίστηκε αγχωμένη για το θέμα που έχει βγει εκ νέου στην επιφάνεια με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία, φωνάζοντας από το βήμα πως «δεν υπάρχει υπόθεση» και ότι «είμαι αθώα».

Η 69χρονη υποψήφια ξεκίνησε τον λόγο της λέγοντας πως «αφήστε με να ξεκινήσω την ομιλία μου, λέγοντας πως είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς, θα με ρωτήσετε τι είναι αυτή η νέα ιστορία με τα email και γιατί το FBI, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και χωρίς στοιχεία, διεξάγει έρευνα. Αυτή είναι μία καλή ερώτηση».

«Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας. Εχω πει ότι ήταν λάθος. Είμαι σίγουρη ότι θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα, όπως και στην πρώτη έρευνα. Δεν υπάρχει υπόθεση. Είμαι αθώα», πρόσθεσε, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, είπε πως «ο Τραμπ θέλει τον περισσότερο κόσμο να διαθέτει πυρηνικά όπλα. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά. «Δύο άνθρωποι στο περιβάλλον του, έχουν σχέσεις με τη Ρωσία», πρόσθεσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...