301
Το λογότυπο της Airbnb σε διαφημιστική εγκατάσταση στην γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου | REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Η Airbnb χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παρά τις διαμαρτυρίες του Παρισιού

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 15:06
Το λογότυπο της Airbnb σε διαφημιστική εγκατάσταση στην γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου
|REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Η Airbnb χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παρά τις διαμαρτυρίες του Παρισιού

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 15:06

Σε μια προσπάθεια να ανανεώσει και να εξωραΐσει την εικόνα της, που δεν είναι καθόλου καλή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα στο Λονδίνο από τον συνιδρυτή της πλατφόρμα Τζο Γκέμπια. Το ποσό της συμφωνίας με τη ΔΟΕ δεν έγινε γνωστό, εισάγει πάντως την Airbnb στον κλειστό κύκλο των μεγάλων χορηγών του Ολυμπιακού Κινήματος, ο οποίος περιλαμβάνει γίγαντες όπως η Coca Cola και η κινεζική Alibaba.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020, σε αυτούς του Παρισιού το 2024 και του Λος Αντζελες του 2028, αλλά και στους δύο Χειμερινούς που μεσολαβούν (Πεκίνο 2022 και Μιλάνο 2026) η Airbnb θα συμβάλλει στη στέγαση των αθλητών και των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η πλατφόρμα φέρεται να ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το 2020, γράφει ο Monde.

Η συνεργασία με την ΔΟΕ προσέλκυσε την κριτική της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία έχει κηρύξει έναν άτυπο πόλεμο στην πλατφόρμα, επιδιώκοντας τη ρύθμιση της παρουσίας της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο Παρίσι η Airbnb έχει αυξήσει τις τιμές των ενοικίων και επιβαρύνει τους κατοίκους της πόλης, ειδικά αυτούς των μεσαίων στρωμάτων, γράφει η δήμαρχος σε επιστολή της προς τον επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Επισημαίνει ακόμη η δήμαρχος την αποσταθεροποιητική επιρροή της πλατφόρμας στη ζωή της πόλης.

Η Ινταλγκό είχε εξάλλου προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας 12,5 εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 1.000 καταλύματα που δεν είχαν εγγραφεί στα μητρώα του δήμου.

Από την πλευρά της η Airbnb έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες για να δείξει ότι προσεγγίζει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στις αρχές Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πιστοποίηση των πληροφοριών (όπως η τοποθεσία και οι ανέσεις)  και στα 7 εκατ. καταλύματα που διαθέτει, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...