1025
O Kωνσταντίνος Μπογδάνος στο στούντιο του Sigma TV | Youtube

Γιατί έγιναν έξαλλοι με τον Μπογδάνο και στο ΑΚΕΛ: «είναι σεσημασμένος ακροδεξιός»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 16:40
O Kωνσταντίνος Μπογδάνος στο στούντιο του Sigma TV
|Youtube

Γιατί έγιναν έξαλλοι με τον Μπογδάνο και στο ΑΚΕΛ: «είναι σεσημασμένος ακροδεξιός»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 16:40

Ενας κυβερνητικός βουλευτής, ανάμεσα στους δεκάδες, που απλώς επιδιώκει τη δημοσιότητα με κάθε τρόπο; Ή ένας εκφραστής της σκληρής, αντικομμουνιστικής γραμμής της ΝΔ με συγκεκριμένο ρόλο; Σε κάθε περίπτωση ο δημόσιος λόγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έκτου βουλευτή Α’ Αθηνών με τη ΝΔ, προκαλεί το τελευταίο διάστημα εντάσεις. Οι οποίες μάλιστα δεν περιορίζονται στα όρια της ελληνικής επικράτειας…

Αφού λοιπόν πρώτα ο κ. Μπογδάνος προχώρησε στην, πολιτικά αμφιλεγόμενη, ενέργεια να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε κατά του άνδρα των ΜΑΤ στο άγαλμα του Τρούμαν (εδώ), και αφού ακολούθησε επίθεσή του και κατά του ΚΚΕ, ο βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης στην Κύπρο, αυτή τη φορά για τους βαρείς χαρακτηρισμούς με τους οποίους «στόλισε« το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Μπογδάνος ήταν καλεσμένος σε συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού (το ΔΗΣΥ του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη) και με την ευκαιρία της παρουσίας του στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ (Sigma TV).

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξής του (δείτε τη στο βίντεο κάτω), εκτόξευσε βαριές κατηγορίες για το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Κυπριακός Ελληνισμός ψηφίζει με υψηλά ποσοστά ένα κόμμα, το οποίο ορισμένες φορές φαίνεται να έχει αλλεργία στον ίδιο τον Ελληνισμό (…)

»Το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για Ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό. Η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό στρογγυλός σε αυτό που λέω, αλλά συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σαν να έχει αλλεργία σε καθετί το ελληνικό.

»Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υλοποιείται η στρατηγική συνεργασία του κέντρου και της δεξιάς. Έχει ξανασυμβεί ιστορικά αυτά όταν χρειάστηκε η Ελλάδα να μείνει στο δυτικό μπλοκ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

»Η πολιτική σκηνή της Κύπρου αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο. Αδικαιολόγητο το ΑΚΕΛ σε μια σειρά από εθνικά ζητήματα».

Οπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις κ. Μπογδάνου στην κυπριακή TV δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες από το ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου, να αποκαλεί τον βουλευτή της ΝΔ «σεσημασμένο ακροδεξιό»

«Η σημασία μιας τοποθέτησης συναρτάται από τον ποιόν αυτού που την εκφράζει. Το ότι λοιπόν μία περίπτωση όπως αυτή του έλληνα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνου βρίζει το ΑΚΕΛ και δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι η “η Ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής” και ότι “το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό”, έχει τη βαρύτητα που μπορεί να έχει μια περίπτωση όπως του συγκεκριμένου. Καμία!», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωσή του ο κ. Στεφάνου για να συνεχίσει σε πιο 0ξείς τόνους και για το κόμμα του προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη:

«Είναι ωστόσο εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταυτότητα του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Κόμματος επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το Μεταναστευτικό.

»Ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθειά του στον δολοφόνο.

»Είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου ‘που χάσαμε την Κύπρο’, και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας, όπως άλλωστε διαδίδουν οι χουντοπραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ προειδοποιούσε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτήριο της ΕΡΤ».

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Ατομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ για τον κ. Μπογδάνο, καλώντας τον ΔΗΣΥ να μην κάνει «εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς», αφού «διαθέτει αρκετούς ο ίδιος».

«Με ποια Ελλάδα συνδέεται το ΑΚΕΛ, είναι γνωστό. Οχι με την Ελλάδα που εκφράζουν και ονειρεύονται οι Μπογδάνοι. Αλλά με την Ελλάδα της δημοκρατίας, των γνήσιων εθνικών και λαϊκών αγώνων, του αντιφασισμού και με όλα όσα παθαίνουν αναφυλαξία οι ομοϊδεάτες του Μπογδάνου», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Στεφάνου.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, η Οργάνωση Νέων του ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα, και ως τέτοιο προστατεύεται και προάγεται από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων. Είναι άλλωστε για αυτό το λόγο που τις πλείστες φορές οι εκδηλώσεις μας αφορούν σε ανοιχτές συζητήσεις μέσω των οποίων δίνεται ο λόγος σε όσους το επιθυμούν.

Επιδίωξη μας είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις, ανεξάρτητα αν αυτές συμφωνούν ή είναι αντίθετες με δίκες μας. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης με καλεσμένο τον πολύ πρόσφατα εκλελεγμένο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ήταν το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, για το οποίο το ΑΚΕΛ εν προκειμένω μέσα από την ανακοίνωσή του, επιλέγει να μην τοποθετηθεί, ενώ την ίδια ώρα καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η γνώριμη εύκολη λύση.

Στην ΟΝΕ δεν έχουμε μάθει ούτε να κρύβουμε τα προβλήματα ούτε να κρυβόμαστε πίσω από αυτά. Πιστεύουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και στο ότι μέσα από αυτές θα πρέπει η κοινωνία να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα για φλέγοντα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό. Κρίνεται η ουσία του θέματος και αυτή είναι πως η Κύπρος είναι χώρα πρώτης γραμμής στο μεταναστευτικό και σηκώνει ήδη βάρος μεγαλύτερο από τις δυνατότητές της. Από εκεί και πέρα, αν στο ΑΚΕΛ είναι περίπου κολάσιμη μια άλλη άποψη πλην της επίσημης, αυτό δεν ισχύει ούτε στην ΟΝΕ ούτε στο Δημοκρατικό».

Στον χορό των ανακοινώσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Μπογδάνου, με «αντικομμουνιστικές, εθνικιστικές και ανιστόρητες δηλώσεις», καλώντας τον ίδιον το Πρωθυπουργό να βγει να τις καταδικάσει.

«Η Ιστορία και οι διαχρονικοί αγώνες του ΑΚΕΛ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των εργαζομένων, για ελευθερία, Δημοκρατία, για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κηλιδωθούν από κανέναν Μπογδάνο», τονίζεται στην ανακοίνωση από τον Τομέα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων .

Ο κ. Μπογδάνος, όμως, σημειώνεται με νοημα, «δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός».

«Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ, μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά», καταλήγει η Κουμουνδούρου και καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του»».