631
|

Ο δράστης της κλοτσιάς στον άνδρα των ΜΑΤ κατονομάστηκε από τον Μπογδάνο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 13:49

Ο δράστης της κλοτσιάς στον άνδρα των ΜΑΤ κατονομάστηκε από τον Μπογδάνο

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 13:49

H φωτογραφία έγινε viral. Το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία του ΚΚΕ μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν (χώρο-φετίχ για την κομμουνιστική Αριστερά όποτε έρχεται ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός στη χώρα μας –εν προκειμένω ο Μάικ Πομπέο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) ένας διαδηλωτής καταφέρνει ένα τρομακτικό χτύπημα στην πλάτη ενός άνδρα των ΜΑΤ.

Η εικόνα προκάλεσε τον αποτροπιασμό πολλών, οι οποίοι με αναρτήσεις τους κατέδειξαν ότι μια τέτοια πισώπλατη επίθεση θα μπορούσε να τραυματίσει πολύ σοβαρά τον άνδρα των ΜΑΤ (που στη φωτογραφία φαίνεται να κρατά, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ένα γκλομπ με σκοπό να το χρησιμοποιήσει).

Δεν άργησε η φωτογραφία να γίνει πολιτικό ζήτημα, καθώς θεωρήθηκε αποδεικτική της «αριστερής βίας», η οποία στην Ελλάδα βρίσκεται, κατά την άποψη πολλών, στο απυρόβλητο.

Μάλιστα ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος έφτασε στο σημείο να αποκαλύψει, τη Δευτέρα, την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης, μέσω Twitter.

«Ο δράστης της “εντυπωσιακής” επίθεσης στον αστυνομικό το Σάββατο λέγεται ********** του Σ., είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΚΚΕ», έγραψε στην ανάρτησή του, προκαλώντας όπως ήταν επόμενο, κύμα αντιδράσεων.

Καθώς η αποκάλυψη έγινε στο Twitter, πολλοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν από την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον βουλευτή της ΝΔ, με χαρακτηρισμούς όπως «δωσίλογε», «χαφιέ» και άλλα παρόμοια κοσμητικά επίθετα που παραπέμπουν στην Κατοχή και τη μετεμφυλιακή περίοδο. Ο κ. Μπογδάνος βρήκε πάντως έναν -όχι και τόσο ανέλπιστο- «σύμμαχο» στο πρόσωπο τού ιδρυτή της «Δημιουργίας Ξανά» και περιφερειακού σύμβουλου Αττικής, Θάνου Τζήμερου, ο οποίος έγραψε, επίσης στο Twitter:

«Την (μη) αντίδραση του ΚΚΕ την ξέρουμε. Αναμένεται η επίσημη αντίδραση εισαγγελέα και υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ή μήπως την ξέρουμε κι αυτή; (Καθώς η ΝΔ τιμάει τους αγώνες τη φασιστεράς;)»,

Ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος, απαντώντας στον χαρακτηρισμό  «δωσίλογος», έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το όνομα (του διαδηλωτή) έχει βγει από χθες (Κυριακή) αλλά», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε «οι κουκουλοφόροι χαφιέδες του ανώνυμου διαδικτύου μιλάνε σήμερα για δοσιλογισμό απειλώντας. Η δημοκρατία έχει συνηθίσει τους τραμπουκισμούς των ολοκληρωτιστών. Δεν φοβάται, δεν πτοείται».

Στον χορό της… ταυτοποίησης του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ μπήκε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε «απολύτως βέβαιος ότι μετά τη φωτογραφική επισήμανση του δράστη αυτής της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού, η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία θα πράξουν τα αυτονόητα».

Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα «αδιανόητο σε μια χώρα του δυτικού κόσμου, να επιτίθεται κάποιος κατ’ αυτόν τον βίαιο τρόπο σε αστυνομικές δυνάμεις».

ΚΚΕ: Χαφιεδικού τύπου δημοσιοποίηση

Για χαφιέδικου τύπου δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του μέλους του ΠΑΜΕ, κατά παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

»Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;» διερωτάται το ΚΚΕ.

«Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης του συστήματος, δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που, παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Περισσού που καταλήγει:

«Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους».

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ απάντησε πάντως ο κ. Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...