230
Ο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι ενώνει τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη, στο Κάιρο | Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Η τριμερής καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 16:02
Ο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι ενώνει τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη, στο Κάιρο
|Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Η τριμερής καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 16:02

«Οι χώρες μας με βαθιές ρίζες στο χρόνο συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα», είπε ο έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο Κάιρο.

Oπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η τριμερής καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά το τέλος της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως αυτή η συνάντηση αποτελεί σημαντικό μηχανισμό περιφερειακής συνεργασίας και καταδεικνύει τη βούληση των τριών χωρών για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

«Δεδομένης της βούλησης των τριών χωρών για διεύρυνση της συνεργασίας μας, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της υιοθετώντας τη διακήρυξη του Καΐρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς», τόνισε ο κύπριος Πρόεδρος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις μέσω του εκτελεστικού προγράμματος για την εφαρμογή του μνημονίου μεταξύ των οργανισμών προώθησης των επενδύσεων.

«Να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας, να αυξήσουμε τις επενδύσεις μεταξύ μας και τις μορφωτικές σχέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες επιβεβαίωσαν τον συντονισμό μεταξύ τους σε όλους τους τομείς που αφορούν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Χαιρετίζω τη συμφωνία να μη φορολογηθούν από τις τρεις χώρες οι επενδύσεις μεταξύ μας. Καταδικάζω όλες τις προσπάθειες εναντίον αυτών των χωρών που δημιουργούν καινούργια κρίση στην περιοχή, όπως η τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είναι φαινόμενο που δεν πρέπει να συνδέσουμε με τη θρησκεία», πρόσθεσε.