237
Η Σάρα και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, σε ταξίδι τους στις ΗΠΑ το 2018 | EPA/OLIVIER DOULIERY/ POOL

Γιατί ο Nετανιάχου παίρνει μαζί του στο εξωτερικό τα άπλυτά του;

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2020, 08:45
Η Σάρα και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, σε ταξίδι τους στις ΗΠΑ το 2018
|EPA/OLIVIER DOULIERY/ POOL

Γιατί ο Nετανιάχου παίρνει μαζί του στο εξωτερικό τα άπλυτά του;

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2020, 08:45

Εχουν πολλές και καλές παροχές τα ταξίδια των υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο εξωτερικό, όπως, ας πούμε, δωρεάν υπηρεσίες πλυντηρίου και καθαριστηρίου.

Αυτή τη διευκόλυνση έχει εκμεταλλευτεί το ζεύγος Μπενιαμίν και Σάρα Νετανιάχου το οποίο, σύμφωνα με την Washington Post, σε κάθε ταξίδι του στις ΗΠΑ κουβαλά ολόκληρες βαλίτσες με άπλυτα για να επωφεληθεί από το καθάρισμα που γίνεται εξόδοις της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Είναι οι μόνοι που το κάνουν, είπε ανωνύμως στην αμερικανική εφημερίδα αξιωματούχος, που πρόσθεσε ότι «είναι πια σαφές ότι γίνεται σκόπιμα».

Το πρωθυπουργικό γραφείο στο Ισραήλ αρνήθηκε τον ισχυρισμό, όπως και η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ, η οποία διευκρίνισε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του Νετανιάχου στις ΗΠΑ, για τη συμφωνία με τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν, χρειάστηκαν πλύσιμο δύο πουκάμισα του πρωθυπουργού όπως και οι πιτζάμες του και σιδέρωμα το φόρεμα της συζύγου του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο.

Το 2018 είχε δει το φως της δημοσιότητας απομαγνητοφώνηση στην οποία αναφερόταν ότι η Σάρα Νετανιάχου κουβαλούσε σε επίσημο ταξίδι «τέσσερις – πέντε βαλίτσες με άπλυτα». Δύο χρόνια νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο είχε μπλοκάρει αίτημα για να δημοσιευτούν οι αποδείξεις με τα έξοδα καθαριστηρίου.

Ισραηλινά μέσα έχουν κατά καιρούς γράψει ότι το ζεύγος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί τέτοιες μικροπαροχές. Η Σάρα Νετανιάχου πέρυσι καταδικάστηκε για σπατάλη δημοσίου χρήματος σε εξωτερική ανάθεση με σκοπό την προετοιμασία επίσημων δείπνων, παρότι η πρωθυπουργική κατοικία έχει τον δικό της μάγειρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...