451
Η μικρή Μαρκέλλα όπως καταγράφηκε την ημέρα της αρπαγής της από κάμερα ασφαλείας | Twitter

Γιατί άρπαξαν τη Μαρκέλλα: «Κλειδί» το οικογενειακό περιβάλλον της

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 12:06
Η μικρή Μαρκέλλα όπως καταγράφηκε την ημέρα της αρπαγής της από κάμερα ασφαλείας
|Twitter

Γιατί άρπαξαν τη Μαρκέλλα: «Κλειδί» το οικογενειακό περιβάλλον της

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 12:06

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής Μαρκέλλας, προκειμένου να βρεθούν απαντήσεις για την υπόθεση αρπαγής του κοριτσιού.

«Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην Αστυνομία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του «Χαμόγελου το Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε τη σχετική αναφορά προς την Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία της μυστηριώδους κοκκινομάλλας γυναίκας, που πήρε μαζί της τη μικρή Μαρκέλλα, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και από ώρα σε ώρα αναμένεται ο εντοπισμός της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Την εμπλοκή της στην υπόθεση επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ο συνήγορος της οικογένειας, κ. Νάσογλου.

«Φυσικά και υπάρχουν τα στοιχεία, όμως δεσμευόμαστε ότι η υπόθεση είναι σε προανάκριση και πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα», ανέφερε σχετικά, για να συμπληρώσει:

«Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον».

Οσο για τη Μαρκέλλα, παραμένει νοσηλευόμενη στο «Ιπποκράτειο» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ.

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Η Μαρκέλλα παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, στο νοσοκομείο, και είναι καλά στην υγεία της, όμως δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την επισκεφτεί, σημείωσε ο κ. Νάσογλου.

Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του αδελφού της 10χρονης –ο οποίος διεκδικεί την επιμέλειά της– και των άλλων μελών της οικογένειας από τον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει το παιδί, αν τελικά αφαιρεθεί η κηδεμονία από τη μητέρα της.

Σε δηλώσεις της στο MEGA, η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι βρίσκεται καθημερινά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προσπαθώντας να συμβάλει και αυτή στις έρευνες, ωστόσο δεν έχει επικοινωνία με την κόρη της, καθώς κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από τους παιδοψυχολόγους.

«Από την πρώτη στιγμή, τα αδέλφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλώς θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδελφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδελφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;» διερωτήθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας, που επιθυμεί να πάρει την επιμέλεια της, αν τελικά κριθεί ότι η μητέρα δεν είναι ικανή να τη μεγαλώσει.

Ηδη ο αδελφός της Μαρκέλλας έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να δει από κοντά τη 10χρονη στο νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...