225
Το βιομηχανικό πάρκο όπου βρέθηκαν τα πτώματα | Google Street View

Το φορτηγό του θανάτου: 39 πτώματα σε νταλίκα στο Εσεξ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 11:53
Το βιομηχανικό πάρκο όπου βρέθηκαν τα πτώματα
|Google Street View

Το φορτηγό του θανάτου: 39 πτώματα σε νταλίκα στο Εσεξ

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 11:53

Τις σορούς 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός εφήβου, ανακάλυψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αστυνομικοί στο Εσεξ, ανατολικά από το Λονδίνο.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν γύρω στη 01:40 (τοπική ώρα, ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα) στο βιομηχανικό πάρκο Γουότεργκλέιντ, στο Εσεξ, ανατολικά του Λονδίνου. Βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό από τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις, η οποία είναι συνηθισμένο πέρασμα για οδηγούς από και προς τη σήραγγα της Μάγχης.

Ο οδηγός, ένας άνδρας 24 ετών από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της συμμετοχής σε δολοφονία.

Το φορτηγό μπήκε στο βρετανικό έδαφος το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από το Χόλιχεντ της Ουαλίας, ένα λιμάνι στο οποίο φτάνουν φέρι μποτ από την Ιρλανδία, αλλά και την ηπειρωτική Ευρώπη. Ωστόσο δεν είναι σαφές ποια ακριβώς διαδρομή ακολούθησε ή θα ακολουθούσε το φορτηγό.

Η μεταφορά μέσω της Ιρλανδίας είναι ένα από τα περάσματα που προτιμούν οι διακινητές για να φέρουν μετανάστες στη Βρετανία, καθώς θεωρείται σχετικά εύκολο, χωρίς πολλούς ελέγχους.

Δεν είναι για την ώρα σαφές κάτω από ποιες συνθήκες πέθαναν οι άνθρωποι. Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για την ταυτότητά τους – αυτό θα χρειαστεί πολύ χρόνο, παραδέχεται η αστυνομία.

Το BBC υπενθυμίζει ένα παρόμοιο περιστατικό τον Ιούνιο του 2000 όταν 58 κινέζοι μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί σε φορτηγό στο Ντόβερ. Ο ολλανδός οδηγός του οχήματος συνελήφθη και τον επόμενο χρόνο φυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...