246
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας | Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Tουρκική κληρονομιά» ο δικέφαλος αετός του Βυζαντίου

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 22:33
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας
|Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Tουρκική κληρονομιά» ο δικέφαλος αετός του Βυζαντίου

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 22:33

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εμφανίστηκε αμετανόητος αναφορικά με τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Κύπρο έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία.

«Την ώρα που προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο, στηρίζουμε τα βήματα που κάνουν τα αδέλφια μας οι Τουρκοκύπριοι για την λύση του προβλήματος στα πλαίσια των δύο κρατών» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, απείλησε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια και προκάλεσε ξανά, καθώς επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως… τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

Το νέο αφήγημα Ερντογάν έρχεται σε συνέχεια της οργίλης αντίδρασης της Αγκυρας για την ελληνογαλλική συμφωνία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η ελληνογαλλική συμφωνία αντιμετωπίστηκε με θετικά σχόλια την Παρασκευή από τη Γερμανία. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι «περιέχει σαφείς αναφορές στην ιδιότητα (των δύο χωρών) ως κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δεν στρέφεται εναντίον άλλων εταίρων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...