162
|

Εως 30 Σεπτεμβρίου το όριο των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 15:31

Εως 30 Σεπτεμβρίου το όριο των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 15:31

Την παράταση του ορίου των 5ο ευρώ για συναλλαγές χωρίς PIN με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, πιστές στη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, το όριο των ανέπαφων συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα εφαρμογής του, από τις 30 Μαρτίου, όταν και υιοθετήθηκε, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Ολες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος, όπου διενεργείται η συναλλαγή.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ, θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ στο POS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...