279
Στις 26 Δεκεμβρίου, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και από την επομένη κιόλας θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη | ΙΝΤΙΜΕnews

«Εθνικό στοίχημα» ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 12:52
Στις 26 Δεκεμβρίου, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και από την επομένη κιόλας θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Εθνικό στοίχημα» ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 12:52

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι το «μεγάλο εθνικό στοίχημα» των επόμενων μηνών, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο στο σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου και οργάνωσης των εμβολιασμών, με τη συνδρομή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 26 Δεκεμβρίου, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και από την επόμενη κιόλας ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί.

Σε αυτό το διάστημα προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού. Αλλά αυτές, σημείωσε,  είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση. Οσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται, τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Ελληνα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη σχετική αναφορά του.

Ηδη, τόνισε, υπάρχει ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου, καθώς και μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επιστημονική ευθύνη αυτής της τεράστιας επιχείρησης έχει αναλάβει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Την εποπτεία της η νέα Κυβερνητική Επιτροπή Συντονισμού και Διαχείρισης Εμβολιασμού, τη σύσταση της οποίας επικύρωσε την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο, ενώ πρόεδρός της θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέλη της ομόλογοί του από τα άλλα υπουργεία, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ειδικός εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...