361
18 Ιουνίου. Νυχτερινά πανηγύρια Σκωτσέζων στο Λονδίνο έπειτα από τη λευκή ισοπαλία του Γουέμπλεϊ. Τώρα όμως σκοράρει ο κορονοϊός | REUTERS/Henry Nicholls

Πλήθος σκωτσέζων φιλάθλων με τον κορονοϊό του Euro!

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 21:45
18 Ιουνίου. Νυχτερινά πανηγύρια Σκωτσέζων στο Λονδίνο έπειτα από τη λευκή ισοπαλία του Γουέμπλεϊ. Τώρα όμως σκοράρει ο κορονοϊός
|REUTERS/Henry Nicholls

Πλήθος σκωτσέζων φιλάθλων με τον κορονοϊό του Euro!

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 21:45

Προβληματισμός επικρατεί στη Βρετανία όσον αφορά τα τελευταία ματς του εφετινού Euro ύστερα από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρμόδιες για την Υγεία κρατικές υπηρεσίες  της Σκωτίας. Βάσει αυτών, σχεδόν 1.300 οπαδοί της Εθνικής Σκωτίας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ύστερα από τo ταξίδι τους στο Λονδίνο για την παρακολούθηση του ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Ο αριθμός των μολυσμένων σκωτσέζων φιλάθλων ανεβαίνει στα 1.991 άτομα άν προστεθούν και οι άλλοι δύο αγώνες που έδωσε η Εθνική τους, με την Τσεχία και την Κροατία, στη Γλασκώβη.

Εικάζεται ότι όλοι οι παραπάνω φορείς του κορονοϊού ενδέχεται να έχουν μεταδώσει και σε τρίτους την αρρώστια. Ετσι, λέει ο Guardian, αυξάνεται η πίεση στο πολιτικό προσωπικό της Βρετανίας ώστε να αποφανθεί για την υγειονομική ασφάλεια στα τελευταία παιχνίδια του τουρνουά. Ως προς τα γενικά δεδομένα ισχύουν τα εξής: την περασμένη Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκαν 26.068 νέα κρούσματα, με τα 3.887 να εντοπίζονται στη Σκωτία.

Οσον αφορά τους σκωτσέζους φιλάθλους που φέρουν τον ιό, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πού τον κόλλησαν, αν τον μετέφεραν από τη Σκωτία στο Λονδίνο ή αν μολύνθηκαν εκεί. Οσον αφορά τους φιλάθλους της Εθνικής Αγγλίας οι οποίοι παρακολούθησαν τους αγώνες της και ειδικά αυτόν με αντιπάλους τους Σκωτσέζους, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τους όρους φιλοξενίας των εφετινών αγώνων, το ταξίδι στη Νησί επετράπη σε 2.500 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, εκπροσώπους χορηγών κ.λπ. δίχως να τηρηθούν μέτρα καραντίνας. Θεωρητικά υπάρχει η υποχρέωση του καθημερινού Covid test και του περιορισμού της κίνησης σε συγκεκριμένους χώρους, δηλαδή στα ξενοδοχεία και στα γήπεδα.

Κατά το πρόγραμμα, το Γουέμπλεϊ, το φημισμένο στάδιο του Λονδίνου, θα φιλοξενήσει 60.000 θεατές για τους ημιτελικούς του Euro την επόμενη εβδομάδα, όπως και τον τελικό στις 11 Ιουλίου. Και από πλευράς της η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον διατείνεται ότι τα πάντα θα εξελιχθούν ομαλώς. Αλλά και πέρα από το ποδοσφαιρικό τουρνουά, τα τελευταία δυσάρεστα νέα έρχονται σε χρονική στιγμή καίρια για το Νησί, αφού αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για άρση και των τελευταίων περιορισμών, στις 19 Ιουλίου.

Πάντως η γραμμή την οποία η κυβέρνηση των Τόρις έχει χαράξει είναι απολύτως ξεκάθαρη: ο εμβολιασμός είναι η διαδικασία που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα, λέει, και προτρέπει όλους τους Βρετανούς να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...