243
Ο Τζον Ολιβερ παρουσιάζει εκπομπή στο HBO | YouTube

«Εργοστάσιο λυμάτων Τζον Ολιβερ»: Πώς μια πόλη εκδικήθηκε τον κωμικό

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 11:46
Ο Τζον Ολιβερ παρουσιάζει εκπομπή στο HBO
|YouTube

«Εργοστάσιο λυμάτων Τζον Ολιβερ»: Πώς μια πόλη εκδικήθηκε τον κωμικό

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 11:46

Εκδίκηση για τα ειρωνικά σχόλια του Τζον Ολιβερ, του βρετανού κωμικού που σταδιοδρομεί στις ΗΠΑ, πήρε μια πόλη στο Κονέκτικατ, η οποία αποφάσισε να βαφτίσει το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων με το όνομά του.

Την απόφαση ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Facebook ο δήμαρχος του Ντάνμπουρι, Μαρκ Μπάουτον. Το γιατί προχώρησαν στην απόφαση το εξήγησε ο δήμαρχος: «Γιατί είναι γεμάτο σκ…, όπως είσαι και εσύ, Τζον».

Αφορμή ήταν ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής Last Week Tonight που μεταδίδεται στο HBO.

Ο βρετανός κωμικός, όπως επισημαίνει ο Guardian, μιλούσε για τις διαφορές βάσει φυλής στην επιλογή ενόρκων. Αν και δεν είναι σαφές τί ακριβώς προκάλεσε τον κωμικό, ο Ολιβερ άρχισε να κάνει εξαιρετικά ειρωνικά -έως υβριστικά- σχόλια για την πόλη. «Τρία πράγματα ξέρω για την πόλη: ότι η εφημερίδα USA Today την ψήφισε δεύτερη καλύτερη στις ΗΠΑ για να ζεις, ότι ήταν κάποτε το κέντρο της βιομηχανίας καπέλων στις ΗΠΑ και, αν είστε από εκεί, είστε ευπρόσδεκτοι να σας “θάψει” ο Τζον Ολιβερ», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που ο Ολιβερ βάζει στο στόχαστρό του τον Μπάουτον.

Το 2017 είχε ειρωνευτεί την προσπάθεια του δημάρχου (και άλλων συναδέλφων του) να φέρει στην περιοχή του το δεύτερο διοικητικό κέντρο που σχεδίαζε η Amazon. Ο Ολιβερ είχε μεταδώσει βίντεο με τον Μπάουτον να ρωτά την Alexa, τον ψηφιακό βοηθό της Amazon, ποια είναι η καλύτερη περιοχή για το κέντρο της Amazon. «Το Ντάνμπουρι» απάντησε η Alexa.

«Ευχαριστούμε που το μετέδωσες. Φέραμε τελικά την Amazon στο Ντάνμπουρι», σχολίασε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...