178
Το Καπ ντ'Αγκντ είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των γυμνιστών | herault-tribune.com

Γαλλία: Εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού θέρετρο γυμνιστών

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 10:20
Το Καπ ντ'Αγκντ είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των γυμνιστών
|herault-tribune.com

Γαλλία: Εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού θέρετρο γυμνιστών

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 10:20

Ως «πολύ ανησυχητικά» χαρακτηρίζονται από τις Αρχές στη Γαλλία δεκάδες κρούσματα της COVID-19 σε θέρετρο, στις ακτές της Μεσογείου, το οποίο προτιμούν οι γυμνιστές.

Περί τους 100 ανθρώπους έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορονοϊό στο θέρετρο Καπ ντ’Αγκντ, όπως γράφει ο Guardian.

Πρόκειται για 38 περιστατικά που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα και 57 την Τετάρτη, κρούσματα τετραπλάσια σε αναλογία με τη γειτονική πόλη. Εν τω μεταξύ, άλλοι 50 εκδρομείς βρέθηκαν θετικοί σε τεστ που έγιναν μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές στο Αγκντ.

Την Κυριακή, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 4.897 νέα κρούσματα. Είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου έληξε η δίμηνη καραντίνα, τον Μάιο.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε μάλιστα ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνονται συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι. Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, είπε ο Βεράν, αποκλείοντας την πιθανότητα μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία.

Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 1, στους 30.513. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα στη Γαλλία είναι 242.899.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...