165
Φωτογραφία από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Καστανιές τον περασμένο Απρίλιο | Προεδρία της Δημοκρατίας/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού: Στο Καστελόριζο την Κυριακή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 14:28
Φωτογραφία από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Καστανιές τον περασμένο Απρίλιο
|Προεδρία της Δημοκρατίας/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού: Στο Καστελόριζο την Κυριακή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 14:28

Επίσκεψη στο Καστελόριζο σε μία περίοδο έντασης και απειλών ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση στο νησί από το καθεστώς Ερντογάν (περισσότερα εδώ), θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επειτα από πρόσκληση που της απηύθυνε ο δήμαρχος Μεγίστης,Γιώργος Σαμψάκος, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστεί στον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του Καστελόριζου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ακριτικό νησί που τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο μάτι των Τούρκων, με σειρά δημοσιευμάτων και τοποθετήσεων κορυφαίων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν.

Τελευταίο «χτύπημα» αυτό από την εφημερίδα-εκφραστή των θέσεων Ερντογάν, Γενί Σαφάκ, η οποία με πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», φτιάχνει κλίμα Αττίλα, υποστηρίζοντας ότι «η παράνομη αποστολή στρατιωτών [από την Ελλάδα] στα νησιά [συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου] δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας».

Η απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς ωστόσο, έχει δοθεί εδώ και καιρό από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας:  «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται», έχει ξεκαθαρίσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...