286
| Shutterstock/CreativeProtagon

Πόλη της Σαρδηνίας λέει «ναι» σε γάμους γυμνιστών στην παραλία

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 12:24
|Shutterstock/CreativeProtagon

Πόλη της Σαρδηνίας λέει «ναι» σε γάμους γυμνιστών στην παραλία

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 12:24

Μια παραθαλάσσια πόλη στη Σαρδηνία πρόκειται να επιτρέψει τους γάμους γυμνιστών στην παραλία της σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό, αν και θα επιμείνει οι νύφες να φορούν πέπλα.

Ο Λουίτζι Ταντέσκι, δήμαρχος του Σαν Βέρο Μίλις, κοντά στο Οριστάνο, είπε, όπως γράφουν οι Times, ότι οι γάμοι γυμνών ανθρώπων στην άμμο ήταν η επόμενη λογική κίνηση αφότου η πόλη άνοιξε μια παραλία γυμνιστών το 2022. «Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τρομερό», πρόσθεσε. «Ολες οι νύφες, εξάλλου, θα πρέπει να φορούν ένα ωραίο πέπλο για χάρη της παράδοσης».

Η πρόταση, η οποία πρέπει να πάρει την έγκριση των τοπικών αρχών, υποστηρίχθηκε από τον Γκαμπριέλε Ροσέτι, επικεφαλής της Ιταλικής Ομοσπονδίας Φυσιλόγων. «Είναι μια πρωτιά για την Ιταλία και είμαστε απόλυτα υπέρ αυτής», είπε.

Η πρόταση, αν περάσει, θα καταφέρει να συνδυάσει δύο αρκετά δημοφιλείς τάσεις στη Σαρδηνία: γυμνισμό και γαμήλιο τουρισμό. Ζευγάρια συρρέουν στο Σαν Βέρο Μίλις για να πραγματοποιήσουν πολιτικούς γάμους και οι γάμοι στην παραλία –με ρούχα– επιτρέπονται τα τελευταία δύο χρόνια στο κοντινό Σινίς.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των γυμνιστών στην Ιταλία έχει αυξηθεί σε σχεδόν 600.000, μέρος ενός ευρωπαϊκού κινήματος περίπου 20 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι δήμαρχοι στη Σαρδηνία, η οποία διαθέτει οκτώ από τις 23 παραλίες γυμνιστών της Ιταλίας, έχουν προτείνει στο παρελθόν μονοπάτια πεζοπορίας γυμνιστών, ξενοδοχεία και παραθεριστικά χωριά. Η παραλία γυμνιστών στο Σαν Βέρο Μιλίς, γνωστή ως Ις Μπένας, είναι μια χρυσή άμμος μήκους 3 χιλιομέτρων που έχει στην «πλάτη» της ένα πευκοδάσος.

Ο Ροσέτι είπε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη για γάμους γυμνιστών στην παραλία, αλλά παραδέχτηκε ότι άλλα ευρωπαϊκά έθνη εξακολουθούν να είναι μπροστά από την Ιταλία όσον αφορά την κουλτούρα των γυμνιστών. «Είχα καλεσμένους από την Ολλανδία που ήρθαν στο πρωινό γυμνοί», είπε. «Δεν το κάνουμε όλοι αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...