446
Φωτογραφία από την περυσινή άφιξη του Αγίου Φωτός στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Dimitris Kapantais / SOOC

Με αεροσκάφη της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky express η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε 16 σημεία της χώρας

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 14:31
Φωτογραφία από την περυσινή άφιξη του Αγίου Φωτός στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»
| Dimitris Kapantais / SOOC

Με αεροσκάφη της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky express η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε 16 σημεία της χώρας

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 14:31

Για μία ακόμη χρονιά το Αγιο Φως θα ταξιδέψει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air.

Συγκεκριμένα, το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα, με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Φωτός, σε εννέα προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, διαμορφώνεται ως εξής:

Σε επτά προορισμούς της ελληνικής επικράτειας θα μεταφέρει το Aγιο Φως, που θα φτάσει με αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, και η SKY express.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η SKY express «θα μεταφέρει το Αγιο Φως, της ελπίδας και της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα».

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το πρόγραμμα των δρομολογίων να διαμορφώνεται ως εξής:

Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) : Αναχώρηση 20:55- Αφιξη 21:45

Αθήνα – Ρόδος (GQ284) : Αναχώρηση 20:20 – Αφιξη 21:20

Αθήνα – Μύκονος (GQ234) : Αναχώρηση 20:35 – Αφιξη 21:20

Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) : Αναχώρηση 20:15 – Αφιξη 21:20

Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) : Αναχώρηση 20:20- Αφιξη 21:15

Αθήνα – Χίος (GQ244) : Αναχώρηση 20:35 – Αφιξη 21:25

Αθήνα – Κύθηρα (GQ440) : Αναχώρηση 21:00 – Αφιξη 21:50

«Η SKY express διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το πλήρωμα της εταιρείας, το Μεγάλο Σάββατο στις πτήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προς τη χώρα, με σεβασμό στις παραδόσεις του Πάσχα θα καλωσορίσει τους επιβάτες προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μεταφορά ειδικών συνθηκών με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, η αποστολή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και την Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου για να έρθει το Αγιο Φως από τα Ιερόσλυμα στην Αθήνα, είναι ειδικών συνθηκών. Εξού και επιστρατεύτηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος για τη μεταφορά του στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, που θα συνοδεύεται από τον Εξαρχο του Πανάγιου Τάφου Ραφαήλ και τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Μετά το τελετουργικό της υποδοχής του Αγίου Φωτός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δυνάμει ειδικής συμφωνίας του ΥΠΕΞ με την Aegean Airlines και τη Sky Express, θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως περιγράφηκε πιο πάνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...