246
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε παλιότερη φωτογραφία | REUTERS/Andrew Winning

Εντολή ΗΠΑ για κατάσχεση των δύο αεροπλάνων του Αμπράμοβιτς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 11:07
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε παλιότερη φωτογραφία
|REUTERS/Andrew Winning

Εντολή ΗΠΑ για κατάσχεση των δύο αεροπλάνων του Αμπράμοβιτς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2022, 11:07

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν εντολή να κατασχεθούν τα δύο ιδιωτικά αεροσκάφη του ρώσου επιχειρηματία, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που παραβίασαν τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πρόκειται για ένα Boeing 787-8 Dreamliner, που κοστίζει 350 εκατ. δολάρια και ένα Gulfstream G650ER αξίας 60 εκατ. δολαρίων, που πέταξαν στη Ρωσία χωρίς άδεια, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οπως γράφουν οι Times, το Dreamliner πρέπει να βρίσκεται στο Ντουμπάι και το Gulfstream στη Μόσχα.

Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει γίνει ο ίδιος στόχος αμερικανικών κυρώσεων, καθώς οι Αμερικανοί ελπίζουν πως θα ασκήσει πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να σταματήσει τον πόλεμο. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ήταν μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επισκέφθηκε το Κίεβο και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχοντας μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές.

Βρίσκεται όμως στη λίστα με τις κυρώσεις της Βρετανίας και της ΕΕ, όπου έχουν κατασχεθεί πολλά ακίνητά του, ενώ αναγκάστηκε να πουλήσει και την Τσέλσι.

Οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι τα αεροσκάφη παραβίασαν περιορισμούς που έχει θέσει ο Τζο Μπάιντεν στη Ρωσία.

Τα αεροσκάφη ανήκουν σε εταιρείες κέλυφος, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Το Gulfstream φαίνεται πως βρίσκεται στη Μόσχα από τις 15 Μαρτίου, ενώ το Boeing στο Ντουμπάι από τις 4 Μαρτίου, όταν έφτασε από τη Μόσχα.

Προς το παρόν, οι αμερικανικές αρχές δεν μπορούν βέβαια να κατάσχουν τα αεροσκάφη, όμως, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα τα παρακολουθούν στενά και θα το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...