219
Φοιτητές εμποδίζουν την κατάθεση στεφάνων | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενταση στο ΑΠΘ: Φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής [Εικόνες & Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 12:44
Φοιτητές εμποδίζουν την κατάθεση στεφάνων
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενταση στο ΑΠΘ: Φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής [Εικόνες & Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 12:44

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει το thestival.gr φοιτητές που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, αρχικά δεν επέτρεψαν να περάσει το προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να ανέβουν οι τόνοι. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, υπήρξαν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις μεταξύ των φοιτητών και των μελών του Συνδέσμου.

Λίγη ώρα αργότερα, φοιτητές δεν επέτρεψαν την είσοδο στον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και στον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

Τελικά τόσο ο πρόεδρος του ΕΚΘ όσο και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο συνάντησαν νέο «μπλόκο» μπροστά από το μνημείο της Πολυτεχνικής.

Η ένταση συνεχίστηκε και μπροστά στο μνημείο, με τους Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και Σίμο Δανιηλίδη, να καταθέτουν τα στεφάνια τους που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχαν ουσιαστικά καταστραφεί…

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές φώναζαν ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα, που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την πολιτική των μνημονίων, καθώς και την κατάθεση στεφάνων τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...