205
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεαραφείμ | INTIMEnews

Μητροπολίτης Πειραιώς κατά πάντων: Ο Ιερώνυμος έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 11:12
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεαραφείμ
|INTIMEnews

Μητροπολίτης Πειραιώς κατά πάντων: Ο Ιερώνυμος έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 11:12

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ

«Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» τόνισε ο μητροπολίτης, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους» ανέφερε επίσης ο μητροπολίτης Πειραιώς. Δήλωσε ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μάς παρέδωσαν».

Από τα πυρά του, δεν γλίτωσε ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριξε πως ο μόνος που υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί και να λειτουργούν καθ’ υπέρβασιν.

Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Δεν ζητούμε χαριστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση αλλά νομιμότητα και ηθική διάσταση των πραγμάτων, αν προσφύγουμε στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...