480
O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς | ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Σαμαράς: Σήμερα με επαινούν που δεν παρέδωσα το Μαξίμου στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 10:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2018 15:43
O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
|ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ IntimeNews

Σαμαράς: Σήμερα με επαινούν που δεν παρέδωσα το Μαξίμου στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 10:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2018 15:43

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση -με επίκεντρο την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, αλλά και την κριτική που του ασκείται για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του («μαύρο» στην ΕΡΤ, επιλογή του να μην παραδώσει το Μαξίμου στον διάδοχό του τον Ιανουάριο του 2015 κ.ά) εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας σε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά».

«Οι δόλιοι της κυβέρνησης προαναγγέλλουν, στήνουν και σπιλώνουν», τόνισε ο κ. Σαμαράς και διεμήνυσε μάλιστα ότι «Τσίπρας, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης δεν θα γλιτώσουν».

«Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς» συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους.

«Τους περιμένω. Θα τους πάω μέχρι τέλους. Δεν αστειεύομαι» ήταν το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τη «συμμορία της Novartis».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μετανιώνει που έκλεισε (εκείνη) την ΕΡΤ».

Οσον αφορά την πολυσυζητημένη ενέργειά του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015, —μια κίνηση που είχε επικριθεί για την απουσία πολιτικού πολιτισμού από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ—, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Σήμερα με επαινούν που δεν παρέδωσα στον Τσίπρα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ξεχαρβάλωμα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι «τελεσίγραφο από τους ξένους δίνεται μόνο σε όσους είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν».

Μιλώντας για την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει Εξεταστική για την συγκεκριμένη περίοδο.

Παππάς: Αμετανόητος για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Σαμαράς

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Χρήστος Παππάς, σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter την δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού για την ΕΡΤ.

Ειδικότερα ο κ. Παππάς ανέφερε: «Όχι μόνο αμετανόητος αλλά και υπερήφανος για το κλείσιμο της ΕΡΤ δήλωσε ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ σε πεντασέλιδη (!) συνέντευξη, την ώρα που η δικαιοσύνη ασχολείται με τα μπόνους & σύντομα οι ορκωτοί λογιστές με το κόστος του “μαύρου”».

ΣΥΡΙΖΑ: Προκαλεί τον ελληνικό λαό το παραλήρημα μεγαλομανίας

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Το σημερινό παραλήρημα μεγαλομανίας του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει την καταστροφική του διακυβέρνηση, που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και στη φτώχεια.

Οι  απειλές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση φανερώνουν φόβο. Ο κ. Σαμαράς, αφού έκανε όσα έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη και να ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που ανέλαβαν το βαρύ έργο να βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που τη βύθισε.

Αφού, όμως, αποφάσισε να γίνει καρικατούρα αυταρχισμού και  μνημείο της πιο μαύρης αντίδρασης, του ευχόμαστε καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...