264
Κίνητρα στα μέλη των εφορευτικών αλλά από τις επόμενες εκλογές | INTIMEnews

Ενταφιάστηκε επισήμως το ντιμπέιτ – οικονομικά κίνητρα για τα μέλη των εφορευτικών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 18:01
Κίνητρα στα μέλη των εφορευτικών αλλά από τις επόμενες εκλογές
|INTIMEnews

Ενταφιάστηκε επισήμως το ντιμπέιτ – οικονομικά κίνητρα για τα μέλη των εφορευτικών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 18:01

Ντιμπέιτ ήταν και πάει…

Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής οριστικοποιήθηκε και επισήμως το «ναυάγιο» της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στην πρόταση για «μονομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη και να εισπράττει εκ νέου την αρνητική απάντηση της ΝΔ. «Κοροϊδία» χαρακτήρισε την όλη τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στην επιτροπή.

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση εξετάστηκε το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων, καθώς και διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των ψηφοφόρων την ημέρα των εκλογών.

Μπροστά στην απροθυμία των μελών των εφορευτικών να εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα, τα κόμματα εμφανίστηκαν θετικά στην προοπτική παροχής οικονομικών κινήτρων. Με την πρόταση διαφώνησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος παρατήρησε πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται όσοι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα μετατίθεται για την επόμενη κυβέρνηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο, ενώ η Βουλή είναι κλειστή για να ληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Οσον αφορά τις διευκολύνσεις στις μετακινήσεις κατά την ημέρα των εκλογών, συμφωνήθηκε να ισχύσουν όσα είχαν αποφασιστεί για τις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως εκ τούτου στις 7 Ιουλίου, θα είναι δωρεάν η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων.

Σε  εξέλιξη επίσης βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και τις παραχωρησιούχες εταιρείες προκειμένου το μέτρο να ισχύσει και την επόμενη ημέρα.

Για τους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής θα ισχύσουν -όπως και στις 26 Μαΐου- μειωμένες τιμές στα εισιτήρια της Aegean και της Olympic Air, ενώ δωρεάν θα είναι η μεταφορά των ιδίων και των οχημάτων τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...