358
Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινή τους εμφάνιση τον περασμένο Ιανουάριο | INTIMEnews

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ωμός εκβιασμός το «αυτοδυναμία ή εκλογές Δεκαπενταύγουστο»!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 12:01
Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινή τους εμφάνιση τον περασμένο Ιανουάριο
|INTIMEnews

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ωμός εκβιασμός το «αυτοδυναμία ή εκλογές Δεκαπενταύγουστο»!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 12:01

Υπό την πίεση των δεδομένων που διαμορφώνονται ως προς τη στάση που καλείται να τηρήσει μετεκλογικά το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε την Πέμπτη «ωμό εκβιασμό» το δίλημμα Μητσοτάκη «αυτοδυναμία ή εκλογές τον 15Αύγουστο».

«Εντυπωσιάζομαι από στάση του κ. Μητσοτάκη, που λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος θα πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. Αυτή δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Είμαι ωμός εκβιασμός» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για να προσθέσει διμαμαρτυρόμενη:

«Είναι δυνατόν να θέτει στον ελληνικό λαό έναν τέτοιο ωμό εκβιασμό όταν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα;»

Υπενθύμισε μάλιστα πως «δεν το κάνει για πρώτη φορά η ΝΔ», αφού «το 2012 έριξε την κύβέρνηση Παπαδήμου την οποία στήριξαν 200 βουλευτές».

«Προβληματίζομαι γιατί το 2012 η ΝΔ έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου με 200 βουλευτές και πήγε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές» ανέφερε σχετικά και αφού υπογράμμισε ότι ακόμα και ενδεχόμενη αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν αρκεί για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ή τη συνταγματική αναθεώρηση, παρατήρησε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν δικαιούνται να μας κουνούν το δάχτυλο».

Κληθείσα να απαντήσει αν θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρέπεμψε στην ετυμηγορία του λαού: «θα δούμε την ετυμηγορία του λαού (…) Να  ακούσουμε το λαό», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες» και ότι η παράταξή της θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ως ισότιμη αντιπολιτευτική δύναμη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η μόνη περίπτωση συμμετοχής του Κινήματος Αλλαγής σε κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν αν σε αυτήν γινόταν προγραμματική συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του κόμματος.

«Συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί δεν γινόμαστε», επανέλαβε και διαβεβαιώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει «δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση», κάλεσε όσους «ανησυχούν για την απλή αναλογική, να πουν την αλήθεια, ότι για να αλλάξει ο νόμος χρειάζονται 200 βουλευτές».

Το Κίνημα Αλλαγής «δεν θα βάλει πλάτες σε αδιέξοδες πολιτικές» διεμήνυσε και ζήτησε «μεγαλύτερο ποσοστό για να είμαστε χρήσιμοι» στη χώρα.

Ερωτηθείσα τέλος αν μιλά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, η κυρία Γεννηματά αρκέστηκε να πει ότι «είμαστε στην ίδια παράταξη και μιλάμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...