612
Η 39χρονη «Μαύρη Χήρα» σε φωτογραφία της που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο | Τwitter

Βούλευμα-καταπέλτης για τη «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου στη Σητεία και τον εραστή της

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 12:47
Η 39χρονη «Μαύρη Χήρα» σε φωτογραφία της που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο
|Τwitter

Βούλευμα-καταπέλτης για τη «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου στη Σητεία και τον εραστή της

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 12:47

Η ώρα της τιμωρίας έφθασε για τον δολοφόνο του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη τον Οκτώβριο του 2017 και τη συνεργό του, Ντέζι Γκοβεντάροβα, σύζυγο του δολοφονηθέντος.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σητείας παραπέμπει τον βούλγαρο αστυνομικό -και φερόμενο εραστή της 39χρονης συζύγου του καρδιολόγου- για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και τη «μαύρη χήρα» για άμεση συνέργεια  στη δολοφονία.

Στο βούλευμα γίνεται λόγος για προσχεδιασμένο έγκλημα με εκτελεστή τον 38χρονο Καρσέβ Κρασιμίρο και ιθύνοντα νου την 39χρονη Βουλγάρα.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο όπου σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος είχε φτάσει στη Σητεία μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία για να προετοιμάσει το έδαφος.

«Λίγο καιρό νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο στη Σητεία, φέροντας παράνομα ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 21 εκατοστών, τα οποία και άφησε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί του αυτοκινήτου το κράτησε η σύζυγος του καρδιολόγου», αναφέρει συγκεκριμένα το βούλευμα.

Ακολουθεί η περιγραφή της δολοφονίας στο 26ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σητείας – Ιεράπετρας, στη θέση Πιλαλήματα Κουτσουρά, όπου ο 38χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές με καραμπίνα κατά της Μερσέντες του 62χρονου καρδιολόγου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο γιατρός βγήκε τραυματισμένος από το αυτοκίνητο, ο εκτελεστής του όμως έστρεψε και πάλι την καραμπίνα προς το μέρος του και τον αποτελείωσε, πυροβολώντας τον εν ψυχρώ στο κεφάλι, τον ώμο και την πλάτη.

Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ο ρόλος της «μαύρης χήρας» ήταν καθοριστικός καθώς όπως αφήνεται να εννοηθεί χωρίς τη δική της βοήθεια ο δράστης δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την «αποστολή» του.

«Τον ενημέρωσε με μήνυμα μέσω του κινητού της για την ακριβή ώρα αναχώρησης του συζύγου της, το δρομολόγιο κίνησής του, τον προορισμό του και το καταλληλότερο σημείο της διαδρομής για το στήσιμο της ενέδρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δικαστικό έγγραφο.

Διαφορετική ωστόσο είναι η άποψη του συνηγόρου της 39χρονης που σχολίασε για το περιεχόμενου του βουλεύματος:

«Η παραπομπή είναι εσφαλμένη, καθ’ όσον τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι συνέβησαν, δεν μπορούν να θεμελιώσουν άμεση συνέργεια. Αντιθέτως, η συνδρομή της, την οποία αρνείται η κατηγορούμενη, πληροί την αντικειμενική υπόσταση της απλής συνέργειας. Ωστόσο, για την παραπομπή αρκούν ενδείξεις, ενώ για την καταδίκη χρειάζονται αποδείξεις».

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη Βουλγάρα έχει αφεθεί ελεύθερη από τον περασμένο Μάρτιο, με διάταξη του ανακριτή Λασιθίου (σ.σ. μετά την απολογία της είχε κριθεί προφυλακιστέα και είχε οδηγηθεί στις φυλακές της Θήβας, όπου και παρέμεινε για διάστημα πέντε μηνών).

Ο δικαστικός λειτουργός έκανε δεκτή την αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης ως ηθικής αυτουργού της δολοφονίας του συζύγου της.

Η ίδια στην απολογία της είχε αρνηθεί κάθε σχέση με το έγκλημα, ρίχνοντάς τα όλα στον εραστή της. Και εκείνος όμως κατά την απολογία του στον ανακριτή, είχε αναλάβει όλη την ευθύνη για το έγκλημα, «αθωώνοντας» την 39χρονη.

Από τότε που βγήκε από τη φυλακή είναι σε εξέλιξη άγρια διαμάχη μεταξύ της «μαύρης χήρας» και της αδελφής του δολοφονηθέντος καρδιολόγου για την περιουσία του.

Η αδελφή του γιατρού και ο γαμπρός του υποστηρίζουν ότι η Ντέζι Γκοβεντάροβα και ο εραστής της σκότωσαν τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη για να πάρουν την τεράστια περιουσία του, βάζοντας ως μοχλό πίεσης τον γιο που είχε αποκτήσει το θύμα με την 39χρονη από τη Βουλγαρία.

Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα η κατηγορούμενη υπέβαλε αίτηση να αποσφραγιστούν τόσο το σπίτι όπου κατοικούσε η ίδια με τον σύζυγο και το παιδί τους όσο και το ιατρείο του αδικοχαμένου καρδιολόγου και του εξοχικού τους στον Μακρύ Γιαλό, και να της παραδοθούν και τα κλειδιά όλων των ακινήτων.

Η αδελφή του θύματος κατηγορεί την 39χρονη ότι εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ασκεί τη γονική μέριμνα του ανήλικου γιου της, ενώ όπως υποστήριξε, ζήτησε την αποσφράγιση των ακινήτων για λογαριασμό του παιδιού και μοναδικού κληρονόμου της περιουσίας του καρδιολόγου, με σκοπό να αφαιρέσει αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...