171
|

Επίθεση του Ρουβίκωνα (και) στην ιταλική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 19:26

Επίθεση του Ρουβίκωνα (και) στην ιταλική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 19:26

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της ιταλικής πρεσβείας στην οδό Σέκερη, στο Κολωνάκι, πραγματοποίησε ομάδα μελών του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής.

Περίπου 10 άτομα πήδηξαν τα κάγκελα της περίφραξης και έριξαν τις μπογιές στους τοίχους της πρεσβείας.

Σύμφωνα με ανάρτηση ηγετικού στελέχους της οργάνωσης στα social media η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης «στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται απο το ιταλικό κράτος».

Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της Ιταλίας στο κολωνάκι απο τον Ρουβίκωνα.Σύντροφοι κατάφεραν και εισέβαλαν και στο…

Geplaatst door Γιωργος Καλαϊτζίδης op Zondag 3 februari 2019

Η νέα «επίσκεψη» των μελών του Ρουβίκωνα έρχεται να προστεθεί στη σειρά ανάλογων επιθέσεων σε κτίρια ξένων διπλωματικών αποστολών (γαλλική πρεσβεία, αμερικανική πρεσβεία κ.α.) κάτω ακριβώς από τη μύτη της Αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι η ιταλική πρεσβεία βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τη Βουλή και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σταθμευμένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., η αντίδραση των αρχών (με άνδρες των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΙΑΣ να τρέχουν στους δρόμους του Κολωνακίου) ήρθε και πάλι με χρονοκαθυστέρηση καθώς οι δράστες πρόλαβαν για μία ακόμη φορά να εξαφανιστούν.

Όπως έγινε γνωστό, από την Αστυνομία έγιναν συνολικά δώδεκα προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...