274
Το πάρκο θα κοστίσει περί τα 80.000 ευρώ | Μακέτα

Το πρώτο πάρκο στον κόσμο όπου θα απαγορεύεται η χρήση smartphones και Διαδικτύου

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 16:25
Το πάρκο θα κοστίσει περί τα 80.000 ευρώ
|Μακέτα

Το πρώτο πάρκο στον κόσμο όπου θα απαγορεύεται η χρήση smartphones και Διαδικτύου

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2019, 16:25

Οι Ιταλοί αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός πάρκου – του πρώτου στον κόσμο – το οποίο θα είναι πλήρως απεξαρτημένο από το Διαδίκτυο και τα social media.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, κάποιοι κάτοικοι της πόλης Παλέρμο στη Σικελία, με την συνδρομή του δημάρχου, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πάρκο στο οποίο θα απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι επισκέπτες του θα επισκέπτονται τον χώρο με τα παιδιά τους και θα «αναγκάζονται» να συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πάρκο θα γίνει στην αυλή ενός παλιού σχολείου στην περιοχή Μπαλεστράτε και θα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλες οι δραστηριότητές του να θυμίζουν όλα όσα κάναμε τα χρόνια πριν το Ιντερνετ, δηλαδή θα έχει παιχνίδια άλλων δεκαετιών και σίγουρα τίποτα που να θυμίζει νέες τεχνολογίες.

«Απαγορεύονται τα κινητά, απαγορεύεται το Facebook», θα αναγράφει μια πινακίδα στην είσοδο του πάρκου.

«Είναι μια πρόσκληση προκειμένου να κοινωνικοποιηθούμε περισσότερο, να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις», λένε οι εμπνευστές της ιδέας, προσθέτοντας πως «ο απώτερος στόχος είναι να αποτελέσουμε ένα θετικό πρότυπο για τα παιδιά μας».

Μακέτα του πάρκου

Οι εργασίες για το χτίσιμο του πάρκου θα ξεκινήσουν σε μερικούς μήνες, αλλά χρειάζονται πολλά χρήματα ακόμα για να καλύψουν το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του χώρου.

Ο δήμος της πόλης και άλλα κοινωνικά σύνολα της περιοχής έβαλαν ήδη πολλά από τα χρήματα που χρειάζονται, ενώ έχουν γίνει επίσης δραστηριότητες μέσω crowdfunding για να χτιστεί στο πάρκο, με τους εμπνευστές να είναι αισιόδοξοι πως αυτό θα ανοίξει τις πύλες του μέσα στο επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...