256
. | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/IntimeNews

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 13:39
.
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/IntimeNews

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 13:39

Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού από σήμερα Παρασκευή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές), χαλαζοπτώσεις, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύριο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – πτώση που σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα φθάσει ακόμα και τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16-11-2018)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Κρήτη.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κατά τόπους θα ενταθούν από το βράδυ στα ορεινά στης Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, έντασης 7-8 Μποφόρ στο Ιόνιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17-11-2018)

Ιδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ακολούθως όλα τα νησιά του Αιγαίου

Η ένταση των ανατολικών ανέμων στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7-8 Μποφόρ και στο Ιόνιο, αργά το απόγευμα, τοπικά τα 9 Μποφόρ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (18-11-2018)

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα ενώ θα επηρεάσουν και τα παραθαλάσσια τμήματα στις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πυκνό χιόνι θα πέσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και ιδιαίτερα στα βουνά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν θυελλώδεις εντάσεως 7-8 και πιθανώς 9 Μποφόρ στα πελάγη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...