826
Ανεπίσημα... ίσως και να είναι, επίσημα όμως δεν κατάφερε να γίνει «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» η Μαράια Κάρεϊ | Shutterstock

Δεν μπορεί να είναι «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» η Μαράια Κάρεϊ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 14:00
Ανεπίσημα... ίσως και να είναι, επίσημα όμως δεν κατάφερε να γίνει «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» η Μαράια Κάρεϊ
|Shutterstock

Δεν μπορεί να είναι «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» η Μαράια Κάρεϊ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 14:00

Δεν ζήτησε πολλά… Μόνο έναν τίτλο που θεωρούσε ότι της αξίζει. Η Μαράια Κάρεϊ, που έτσι κι αλλιώς έχει συνδεθεί στη συνείδηση του πολύ κόσμου με την περίοδο των Χριστουγέννων, έχοντας τραγουδήσει το 1994 το «All I Want for Christmas is You», υπέβαλε αίτηση στις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ για να κατοχυρώσει και επίσημα τον τίτλο της «Βασίλισσας των Χριστουγέννων».

Τον τίτλο δεν τον ήθελε μόνο «τιμής ένεκεν», αλλά και για να τον χρησιμοποιήσει ως brand name σε πολλά χριστουγεννιάτικα προϊόντα.

Το αίτημά της, όμως, το οποίο είχε καταθέσει από το 2021 απορρίφθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων, αφού, όπως την ενημέρωσαν, είχε έρθει… δεύτερη. «Δεν απαντήσατε εγκαίρως στο αίτημα που προηγήθηκε της Ελίζαμπεθ Τσαν», της είπαν και η αμερικανίδα σταρ έμεινε με ανοιχτό το στόμα.

Μα ποια είναι η κυρία Τσαν που πήρε μέσα από τα χέρια –ή μάλλον μέσα από το στόμα– τον τίτλο;

Η Τσαν είναι μια τραγουδίστρια που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή, είναι όμως η μοναδική που ερμηνεύει αποκλειστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα των Times.

Η επίσης Αμερικανίδα αλλά ασιατικής καταγωγής Τσαν ανακάλυψε ότι η Κάρεϊ είχε κάνει αίτηση για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, προτού κυκλοφορήσει δίσκο με τον τίτλο «The Queen of Christmas».

Η Ελίζαμπεθ Τσαν έχει γράψει και ερμηνεύσει 100 χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Σε περίπτωση που η Κάρεϊ πετύχαινε τον στόχο της, αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τις υπόλοιπες καλλιτέχνιδες να χρησιμοποιούν τη φράση «Βασίλισσα των Χριστουγέννων» σε άλμπουμ ή προϊόντα.

Η Κάρεϊ είχε ενημερωθεί για τις ενστάσεις της αντιπάλου της, αλλά δεν είχε απαντήσει στις αντιρρήσεις που εξέφρασε και γραπτώς στις Αρχές. Ετσι, το έχασε το παιχνίδι.

Η Τσαν είναι πολύ ενοχλημένη με τις ενέργειες της Κάρεϊ. Αυτή, άλλωστε, έχει γράψει περισσότερα από 100 τραγούδια για λαμπάκια, μπάλες και στολισμένα έλατα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elizabeth Chan (@lizchanmusic)

«Ηταν μεγάλη απογοήτευση όταν διαπίστωσα πως η Κάρεϊ έκανε μια κίνηση που θα έπληττε τη δική μου καριέρα» είπε. «Αισθάνομαι ότι κανείς δεν πρέπει να οικειοποιείται τίποτα σχετικό με τα Χριστούγεννα ή να το μονοπωλεί με τον τρόπο που επιδιώκει η Μαράια», δήλωσε στο περιοδικό Variety. «Αυτό δεν είναι σωστό. Τα Χριστούγεννα είναι για όλους, είναι για κοινή χρήση», προσέθεσε.

Δεν είναι η μόνη που σκέφτεται έτσι. Η «παλαίμαχη» Νταρλίν Λαβ, που τραγουδάει κάθε χρόνο τη χριστουγεννιάτικη επιτυχία της από τη δεκαετία του ’60 «Baby Please Come Home», είχε επίσης τις αντιρρήσεις της.

Η Τσαν λέει ότι η κίνηση του Κάρεϊ ξεπέρασε τον τομέα της μουσικής επιχείρησης: «Προσπαθεί να βρίσκεται παντού, με κάθε τρόπο. Σε ρούχα, αλκοολούχα προϊόντα, μάσκες, περιλαίμια σκύλων…».

Ο 52χρονη Μαράια Κάρεϊ κυκλοφόρησε το «All I Want for Christmas is You» πριν από 28 χρόνια. Εγινε ένα από τα τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...