304
Ο Ρούντι Τζουλιάνι προτρέπει τους οπαδούς του Τραμπ να «σώσουν την Αμερική», στη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου | EPA/MICHAEL REYNOLDS

Εξαλλος ο Τραμπ ακόμα και με τον Τζουλιάνι – Δεν του πληρώνει τα δικηγορικά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 12:26
Ο Ρούντι Τζουλιάνι προτρέπει τους οπαδούς του Τραμπ να «σώσουν την Αμερική», στη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου
|EPA/MICHAEL REYNOLDS

Εξαλλος ο Τραμπ ακόμα και με τον Τζουλιάνι – Δεν του πληρώνει τα δικηγορικά

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 12:26

Συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται οι στενοί συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο και την νέα διαδικασία καθαίρεσης που υπερψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένων και 10 Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.

Ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος, που του απομένουν πλέον μόλις πέντε ημέρες στη Δυτική Πτέρυγα –την οποία αδειάζουν από αντικείμενα οι συνεργάτες του, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ– έχει χάσει τη στήριξη πρώην συμμάχων, φίλων και συμβούλων του.

Ο ίδιος αρνείται πλέον να πληρώσει την προσυμφωνημένη αμοιβή στον Ρούντι Τζουλιάνι, τον πιστό του δικηγόρο, η οποία ανέρχεται στα 20.000 δολάρια την ημέρα! Αυτό αποκάλυψε η Washington Post, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ αισθάνεται προδομένος και εξοργισμένος από πολύ κόσμο που θεωρεί ότι δεν τον υπερασπίστηκε μετά την ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου, όπου παρακίνησε τα πλήθη να ορμήσουν στο Καπιτώλιο και να εμποδίσουν τους νομοθέτες να επικυρώσουν τις ψήφους των εκλεκτόρων, οι οποίες έδιναν στον Τζο Μπάιντεν τη νίκη στις εκλογές.

Παρόλο που ο Τζουλιάνι ήταν επικεφαλής της νομικής ομάδας που επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, να ανακαλύψει νοθεία στις εκλογές, και ήταν, επίσης, ένας από τους ομιλητές στη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου, φαίνεται πως ύστερα από αυτά που ακολούθησαν, αποχώρησε από το πλευρό του Τραμπ για να γλιτώσει τυχόν κατηγορίες εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο απερχόμενος πρόεδρος δυσκολεύεται να βρει δικηγόρους να τον υπερασπιστούν στην ακροαματική διαδικασία για την καθαίρεση, που θα γίνει ενώπιον της Γερουσίας.

Ο Τραμπ φέρεται να έχει θυμώσει και με τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ, την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜαΚένανι και τον προσωπάρχη του, Μαρκ Μίντοους, επειδή δεν τον υπερασπίστηκαν όπως θα ήθελε.

Η εξέλιξη στις σχέσεις Τραμπ – Τζουλιάνι μειώνει τις ελπίδες του μεγαλοδικηγόρου της Νέας Υόρκης να λάβει χάρη από τον πρόεδρο, όπως είχαν συζητήσει οι δυο τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...