234
| INTIMEnews

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: Τέλη Φεβρουαρίου η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 09:55
|INTIMEnews

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: Τέλη Φεβρουαρίου η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2023, 09:55

Mέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει εκδοθεί η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους, εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ομηρος Τσάπαλος, και οι υπόλοιποι θα λάβουν το εφάπαξ μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση (εδώ) του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για αναδρομική καταβολή 100 ευρώ τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης χορήγησης της επικουρικής σύνταξης, ο κ. Τσάπαλος σημείωσε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι 83.000 συνταξιούχοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη και περιμένουν την επικουρική.

Οπως εξήγησε, όσοι έχουν καταθέσει αίτημα για συνταξιοδότηση πριν από τον Ιούνιο του 2022, θα λάβουν το εφάπαξ μέχρι τις 15 Μαρτίου, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση. Τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους.

Τα 100 ευρώ αναδρομικά τον μήνα –διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ– θα δοθούν για τις επικουρικές λόγω γήρατος και 50 ευρώ για τις επικουρικές λόγω αναπηρίας.

Αναφερόμενος στην προσωπική διαφορά και τις αυξήσεις των συντάξεων, σημείωσε ότι η προσωπική διαφορά αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους από τους οποίους 140.000 δεν είδαν καμία αλλαγή στη σύνταξή τους ούτε από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ούτε έλαβαν το επίδομα των 250 ευρώ που δόθηκε πριν από τα Χριστούγεννα και εξήγησε ότι εξετάζεται το πώς μπορεί να ενισχυθεί αυτή η κατηγορία συνταξιούχων πριν από τις ημέρες του Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Τσάπαλος, θα γνωρίζουν περισσότερα μετά τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του Προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...