286
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης συνομιλεί με βουλευτές -μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης | INTIMEnews

Εκλογές: Τι πάει να περάσει η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 11:14
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης συνομιλεί με βουλευτές -μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης
|INTIMEnews

Εκλογές: Τι πάει να περάσει η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 11:14

Εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων «βλέπει» η αντιπολίτευση πίσω από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών («Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ»)  που εισήχθη προς επεξεργασία και ψήφιση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οπως γράφει η «Καθημερινή», στο επίκεντρο των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης βρίσκονται οι διατάξεις σχετικά με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας και τις προσλήψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Ερωτήματα επίσης προκαλεί η πρόβλεψη περί ειδικού ελέγχου του Διαδικτύου, μέσω επιτροπής, για την αποτροπή των fake news (όπως είναι η επίσημη αιτιολόγηση).

«Μιλάμε για μια δομή, μια υπηρεσία, η οποία έχει αμιγώς τεχνικό και επιστημονικό χαρακτήρα. Δημιουργείται και λειτουργεί όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η συγκεκριμένη επιτροπή πρώτη φορά συστήθηκε και λειτούργησε πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, επί υπουργίας του κ. Μιχελάκη. Αυτό βοήθησε στο να αντιμετωπιστούν κυβερνοεπιθέσεις προς το υπουργείο. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι αυτό πρέπει να πάρει τώρα μια μορφή πιο συγκροτημένη», υποστήριξε σε παρέμβασή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης ασκήθηκε έντονη κριτική για την κοινοβουλευτική πρακτική που επιλέγει η κυβέρνηση. Οπως καταγγέλλεται, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, προτάθηκε και «επιβλήθηκε» από την πλειοψηφία η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου (επί της αρχής και επί των άρθρων), η ακρόαση φορέων και η διαδικασία της «δεύτερης ανάγνωσης» – της τελικής συνεδρίασης πριν εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, εντός μόλις τεσσάρων ημερολογιακών ημερών.

Ενδεικτική ήταν η παρατήρηση της βουλευτού της ΔΗΣΥ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, που μίλησε για «πακτωλό διευθετήσεων», ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής έκανε λόγο για ένα νομοθέτημα «ενταγμένο απόλυτα στις προεκλογικές σκοπιμότητες και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...