751
O Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει. Πήρε από το χέρι τη Γιούβε και την οδήγησε στα προημιτελικά | REUTERS/Alberto Lingria

Η οργή του «θεού» Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 13 Μαρτίου 2019, 10:43
O Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει. Πήρε από το χέρι τη Γιούβε και την οδήγησε στα προημιτελικά
|REUTERS/Alberto Lingria

Η οργή του «θεού» Κριστιάνο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 13 Μαρτίου 2019, 10:43

Οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ των Ιταλών – κάθε άλλο. Η «Γηραιά Κυρία» δεν είχε κατορθώσει, ποτέ, να προκριθεί έπειτα από ήττα με 2-0 στον πρώτο της αγώνα. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης μετρούσε πέντε αποκλεισμούς, σε ισάριθμες περιπτώσεις. Για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, έπρεπε να βάλει στην Ατλέτικο Μαδρίτης -με την ατσάλινη άμυνα- τουλάχιστον τρία γκολ. Κι όμως, στο Τορίνο πίστευαν στο «θαύμα». Για την ακρίβεια, πίστευαν στον «θαυματουργό» Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μέχρι χθες ο πορτογάλος σούπερ-σταρ ήταν… άφαντος στην εφετινή διοργάνωση. Είχε σκοράρει ένα γκολ, όλο κι όλο. Ε, και; Τον μύθο του, σε κάτι τέτοια ματς τον ύφανε. Οχι στα εύκολα. Οχι στα «σίγουρα». Σε αυτά που μόνον εκείνος (και ο Λιονέλ Μέσι) μπορεί να καθορίσει, αρπάζοντας τη γραφίδα από τα χέρια της Ιστορίας. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League, ο «CR7»… αφηνιάζει. Ακόμη κι αν είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του καιρού μας, πίσω από τον Αργεντινό της Μπαρτσελόνα, τέτοιον winner δεν έχουμε ξαναδεί στον αιώνα μας.

Στα δυο πρώτα γκολ (27′ και 48′) πήδησε «στον Θεό». Οι θηριώδεις αμυντικοί των Ισπανών ήταν αδύνατον να τον σταματήσουν. Αυτός ο απίθανος τύπος, που πάτησε τα 35, έχει καλύτερο άλμα απ’ ό,τι στα 25 του. Στο τρίτο (γκολ), στην εκπνοή του αγώνα (86′), εκεί που πολλοί θα λύγιζαν από την κρισιμότητα της στιγμής, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα του πέναλτι και εκτέλεσε τον Γιάν Ομπλακ ψύχραιμα, σαν σε προπόνηση. Αν και γνώριζε, καλύτερα από τον καθέναν, πως εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν παιζόταν μόνον η πρόκριση, αλλά και η «επένδυση Ρονάλντο». Ο Κριστιάνο δικαίωσε τον Αντρέα Ανιέλι, που το καλοκαίρι δαπάνησε 112 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο Τορίνο, κι έστειλε τον Φλορεντίνο Πέρεθ, τον πρόεδρο της Ρεάλ που -με τον τρόπο του- τον έδιωξε από τη Μαδρίτη, σε έναν ανήσυχο ύπνο.

Ηταν το όγδοο «χατ-τρικ» του στο Champions League (τόσα έχει και ο Μέσι). Εφτασε τα 124 γκολ στη διοργάνωση, και τα 63 σε νοκ-άουτ παιχνίδια (40 ο Μέσι). Το έχει ξανακάνει -αυτό ακριβώς- με τη φανέλα της Ρεάλ το 2016. Η «Βασίλισσα» είχε ηττηθεί από τη Βόλφσμπουργκ με 2-0 στη Γερμανία, όμως προκρίθηκε χάρη στα τρία γκολ του Ρονάλντο στη ρεβάνς της Μαδρίτης. Η διαφορά είναι πως, αυτή τη φορά, ο Πορτογάλος ξεχαρβάλωσε την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.

«Ζωγράφισε» πάλι. Πήρε τη Γιουβέντους από το χέρι και την πέρασε στους «8», χαρίζοντάς της μια πρόκριση που φαινόταν χαμένη. Στο τέλος έδειξε… τα cojones του στην εξέδρα, απαντώντας στην αντίστοιχη χειρονομία του Ντιέγκο Σιμεόνε στον αγώνα της Μαδρίτης. Δεν ήταν ανάγκη να μουτζουρώσει τον υπέροχο πίνακά του. Το αναγνωρίζουν, πια, και οι εχθροί του: είναι «ο απόλυτος νικητής».

Ιδίως η Ατλέτικο έχει υποφέρει από τον Ρονάλντο. Της έχει βάλει 25 γκολ. Τα περισσότερα, «πόνεσαν» πολύ. Της στέρησαν νίκες, τίτλους, προκρίσεις. Την τελευταία πενταετία, ο δεύτερος μεγαλύτερος σύλλογος της Μαδρίτης αποκλείεται από το Champions League από την ομάδα του Κριστιάνο. Παλιά τη Ρεάλ και, τώρα, τη Γιουβέντους. Εξαιτίας του, οι «τρικολόρ» της ισπανικής πρωτεύουσας δεν μπορούν, πια, να φτάσουν στον τελικό που θα γίνει εφέτος στο νεότευκτο γήπεδό τους, το «Ουάντα Μετροπολιτάνο». Η σημερινή Equipe τον χαρακτηρίζει «δήμιο της Ατλέτικο».

Ο διεθνής Τύπος υποκλίνεται, από τα μεσάνυχτα, στο μεγαλείο του «CR7». Η Marca, η Corriere Dello Sport, η Gazzetta Dello Sport, η Equipe, η Mundo Deportivo, το France Football, η Sport, η El Pais, η Figaro, η Sun, υμνούν τα νέα του κατορθώματα:

– Corriere Dello Sport: «Η Γιούβε διαθέτει έναν Αρειανό. Χατ-τρικ για τον Ρονάλντο, εξευτελισμός για την Ατλέτικο Μαδρίτης».

– Gazzetta Dello Sport: «H οργή του θεού. Εντυπωσιακή Γιούβε και στα προημιτελικά. Ο CR7 πλήγωσε τρεις φορές την Ατλέτικο».

– Marca: «Ο Κριστιάνο βύθισε την Ατλέτικο».

– El Mundo Deportivo: «Μια άψυχη Ατλέτικο αποκλείστηκε από τη Γιούβε του μεγάλου Κριστιάνο. Μένει έξω από τον δικό της τελικό».

– Sport: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξευτέλισε την Ατλέτικο».

– El Mundo: «Ο Κριστιάνο έριξε την Ατλέτικο στην άβυσσο».

– L’ Equipe: «Ο Ρονάλντο δήμιος της Ατλέτικο».

– France Football: «Ο Ρονάλντο και η Γιούβε έκαναν την ανατροπή με την Ατλέτικο».

– Le Figaro: «Η Γιούβε κι ένας απίθανος Ρονάλντο γκρέμισαν την Ατλέτικο του Γκριεζμάν».

– The Sun: «Το ηρωικό χατ-τρικ του Ρονάλντο φέρνει τη Γιούβε στα προημιτελικά του Champions League».

Ο Κριστιάνο πήγε στο Τορίνο με σκοπό να στέψει τη Γιουβέντους πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1996, και δείχνει να το εννοεί. Εάν τα καταφέρει, θα σηκώσει την έκτη του «Μεγάλη Κούπα» με τρίτη διαφορετική ομάδα. Είναι ο «άνθρωπος – Champions League».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...