585
Ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Εφετείο Αθηνών το πρωί της Δευτέρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο Εφετείο για να «σπάσει» τα ισόβια ο Αναγνωστόπουλος – άλλαξε δικηγόρο

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2023, 09:53
Ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται στο Εφετείο Αθηνών το πρωί της Δευτέρας
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο Εφετείο για να «σπάσει» τα ισόβια ο Αναγνωστόπουλος – άλλαξε δικηγόρο

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2023, 09:53

Με την ελπίδα να «σπάσει» τα ισόβια της πρωτόδικης ποινής του, ο καταδικασθείς για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προσέρχεται τη Δευτέρα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, έχοντας αλλάξει υπεράσπιση και επιλέγοντας αυτή τη φορά μια γυναίκα δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

Η πρώτη δίκη για τον 34χρονο είχε κλείσει με την επιβολή της μεγαλύτερης δυνατής ποινής (ισόβια και επιπλέον ποινή 11 ετών κάθειρξης και φυλάκιση έξι μηνών) για τον φόνο της Καρολάιν και τη θανάτωση του σκύλου τους, καθώς και για την εξαπάτηση των Αρχών επί 37 ημέρες, παίζοντας τον ρόλο του χαροκαμένου συζύγου.

Στο πρώτο δικαστήριο ο κρατούμενος πλέον στις φυλακές Μαλανδρίνου δεν μπόρεσε να πείσει ούτε για την αλλαγή της συνθήκης υπό την οποία έγινε η ανθρωποκτονία, από «εν ψυχρώ» σε «εν βρασμώ», ούτε και για την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού. Στη διάρκειας 10 ωρών απολογία του, προσπάθησε να πείσει ότι σκότωσε τη γυναίκα του εν βρασμώ, όταν θόλωσε –όπως υποστήριξε– κατά τη διάρκεια ενός ακόμη καβγά με την 20χρονη μητέρα, τη στιγμή που εκείνη «έκανε μια κίνηση» και ο ίδιος φοβήθηκε για το παιδί τους.

«Το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως, από τη στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ηξερε ότι η προσοχή θα στρεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία», είχε «απαντήσει» η εισαγγελέας της Εδρας του πρωτόδικου δικαστηρίου, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πιλότου.

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει», είχε προσθέσει η εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας «θεία δίκη» την αμέλεια του 34χρονου να αφαιρέσει το βιομετρικό ρολόι του θύματος – στοιχείο που τελικά οδήγησε στην ομολογία του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε σταθεί και στη θανάτωση της Ρόξι, της σκυλίτσας που είχε υιοθετήσει η Καρολάιν, λέγοντας ότι «ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα. Φάνηκε η προσπάθειά του ζώου να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ηταν κάτι σημαντικό για την Καρολάιν. Οσο και αν λέει ο κατηγορούμενος ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ηταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει, έτσι τελετουργικά, ένα σκυλάκι».

Τα ευρήματα της Αστυνομίας, το βιομετρικό ρολόι του θύματος, το κινητό τηλέφωνο του δράστη που αποκάλυψε τις κινήσεις του μέσα στο σπίτι και άλλα δεδομένα, τελικά αποκάλυψαν τι είχε γίνει τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στο σπίτι των Γλυκών Νερών:

Στις 4.30, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε στον ύπνο της την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς, με την οποία είχε καβγαδίσει σχεδόν πριν από τρεις ώρες.

Επί έξι ολόκληρα λεπτά με ένα μαξιλάρι «απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν», προκαλώντας του «έναν αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο».

Η Καρολάιν βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα, με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Ο Αναγνωστόπουλος «ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», απεφάνθη το Δικαστήριο, «είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί».

Ο πιλότος συνελήφθη αμέσως μετά το μνημόσυνο της Καρολάιν, στις 16 Ιουνίου 2021 στην Αλόννησο. Λίγες ώρες μετά τα κλάματά του στην αγκαλιά της πεθεράς του, ο 34χρονος ομολόγησε ότι ουδέποτε έγινε ληστεία στο σπίτι του, ότι ο ίδιος σκότωσε με ασφυκτικό θάνατο την Καρολάιν, βρισκόμενος σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση έπειτα από καβγά που είχαν και ότι κρέμασε με το λουρί της τη Ρόξι για να πείσει για την αγριότητα των υποτιθέμενων δραστών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...