265
Προσωρινό νεκροτομείο σε φορτηγό ψυγείο έξω από νοσοκομείο της Νέας Υόρκης | Reuters

Εφτασε στη Νέα Υόρκη αεροσκάφος με μάσκες και γάντια από την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 19:13
Προσωρινό νεκροτομείο σε φορτηγό ψυγείο έξω από νοσοκομείο της Νέας Υόρκης
|Reuters

Εφτασε στη Νέα Υόρκη αεροσκάφος με μάσκες και γάντια από την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 19:13

Αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια από την Κίνα έφτασε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη από τις πολλές πτήσεις που πρόκειται να οργανώσει ο Λευκός Οίκος τις επόμενες 30 ημέρες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το εμπορικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μεταφέροντας γάντια, στολές και μάσκες που πρόκειται να διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, τις τρεις πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο στις ΗΠΑ.

Η αερομεταφορά αυτή οργανώθηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος κατάρτισε το «Σχέδιο Αερογέφυρα», μια συνεργασία μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών διανομέων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων (McKesson Corp, Cardinal, Owens & Minor, Medline και Henry Schein Inc) και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών θα παραστούν αργότερα την Κυριακή σε συνεδρίαση στον Λευκό Οίκο υπό τον πρόεδρο για να συζητήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η μεταφορά κρίσιμων ιατρικών εφοδίων που αγόρασαν οι εταιρείες, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα αντί για πλοία, ώστε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης.

Το πρώτο αεροπλάνο, η αποστολή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τη FEMA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων) μετέφερε 130.000 μάσκες N-95, περίπου 1,8 εκατομμύρια μάσκες και γάντια χειρουργείου, πάνω από 10,3 εκατομμύρια γάντια και 70.000 θερμόμετρα. Η FEMA θα διανείμει τα εφόδια στις τρεις πολιτείες και σε οίκους ευγηρίας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη τη χώρα.

Η πτήση από τη Σαγκάη ήταν η πρώτη από τις περίπου 20 που αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Απριλίου. Τα εφόδια «θα διανεμηθούν με βάση τις ανάγκες», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.