167
Ο Τόμας Σέφερ | EPA

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπ. Οικονομικών της Εσσης «λόγω της κρίσης του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 17:06
Ο Τόμας Σέφερ
|EPA

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπ. Οικονομικών της Εσσης «λόγω της κρίσης του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 17:06

Νεκρός στις γραμμές του τρένου στην περιοχή Χόχαϊμ της Eσσης βρέθηκε το Σάββατο ο 54χρονος υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Τόμας Σέφερ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο 54χρονος χριστιανοδημοκράτης (CDU) αυτοκτόνησε. Η σορός του αναγνωρίστηκε νωρίτερα την Κυριακή.

«Αιφνιδιασμένος» και «σοκαρισμένος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Εσσης Φόλκερ Μπουφιέ, επισημαίνοντας ότι ο επί χρόνια συνεργάτης του ανησυχούσε ιδιαίτερα για την κρίση του κορονοϊού και εργαζόταν μέρα και νύχτα προκειμένου να βρει τρόπους για την αντιμετώπισή της, σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση και την οργάνωση των υπηρεσιών. «Φαίνεται ότι φοβόταν ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών. Νομίζω ότι τον λύγισαν αυτές οι ανησυχίες. Δυστυχώς δεν κατάφερε να βρει διέξοδο», δήλωσε ο Μπουφιέ.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Σέφερ άφησε σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του.

Ηταν επικεφαλής των οικονομικών του κρατιδίου, επί 10 χρόνια. Ηταν το πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπουφιέ, αν δεν έβαζε ξανά υποψηφιότητα για πρωθυπουργός.

Για το τραγικό γεγονός, η επικεφαλής του CDU, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ανέφερε ότι είναι σοκαριστικό για όλους στο κόμμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...